Παραβιάσεις σε Ρόδο-Καστελόριζο απο τουρκικά μαχητικά ως αντιστάθμισμα των εξορύξεων στην Κύπρο-Που το πάνε οι Τούρκοι;

 22-12-21

 Τουλάχιστον 10 μαχητικά F-16 ανατολικά της Ρόδου-Πρόβα τζενεράλε αποβατικών σχεδίων σε άσκηση στην Σμύρνη οι Τούρκοι

Συνεχή παιχνίδια εκφοβισμού κατά της Ελλάδος παίζουν οι Τούρκοι διότι προφανώς ετοιμάζονται να προκαλέσουν σε Αιγαίο/Α/Μεσόγειο, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές».

Σύμφωνα με πηγές, η Τουρκική πολεμική αεροπορία προς το παρόν από το πρωί έχει στείλει στο πλαίσιο άσκησης που κάνει τουλάχιστον 10 μαχητικά F-16 ανατολικά της Ρόδου.

Υπάρχουν παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και αναχαιτίσεις από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Οι Τούρκοι κινούνται μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, απογειώνοντας μαχητικά αεροσκάφη από την αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, χωρίς βέβαια να καταθέτουν σχέδιο πτήσης, εισέρχονται παράνομα και στο FIR Λευκωσίας

Την ίδια περίοδο έχουμε, στρατιωτική άσκηση απόβασης σε νησί “εχθρικής χώρας” στο Αιγαίο, προέβλεπε  το σενάριο νέας τουρκικής ασκήσεως, ενώ οι Τούρκοι τονίζουν εμφατικά ότι, ”Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για δράση!”, (το ίδιο όμως και οι Έλληνες πεζοναύτες αν και εφόσον απαιτηθεί για να μην ξεχνιόμαστε).  

Ο Muhammed Fatih Durhan ανέφερε ότι άσκηση με πραγματικά πυρά πραγματοποιήθηκε στον κόλπο της Σμύρνης.

Στην ανάρτηση που κοινοποίησε στον λογαριασμό Twitter του τουρκικού υπουργείου άμυνας, αναφέρεται ότι: «Η διοίκηση της Ομάδας Αμφιβίων Αποστολών πραγματοποίησε άσκηση σε όρμο στον Κόλπο της Σμύρνης”.


Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανέφερε ότι οι ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας της διοίκησης της ομάδας αμφίβιων αποστολών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

Την ακριβώς στιγμή ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της τουρκο-πακιστανικής άσκησης με την επωνυμία AYYILDIZ-2021, η οποία διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή των ομάδων Υποβρύχιων καταστροφών (SAT) και των Ομάδων İkbal του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν.

Πληροφορίες επίσης  μη επιβεβαιωμένες, αναφέρουν την συνεχή στρατιωτική ετοιμότητα και τις ασκήσεις της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης εδώ και μεγάλο διάστημα, δημιουργώντας προς το παρόν μόνο εντυπώσεις.

Μιλάμε για την επίλεκτη Ταξιαρχία πεζοναυτών που ανήκει στο τουρκικό ναυτικό και έχει έδρα την Σμύρνη, όπου  είναι και η "Φωλιά των Κροκόδειλων", όπως ονομάζεται οι ειδική μονάδα κομάντος, οι οποίοι προετοιμάζονται για την προστασία της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και των υπερπόντιων συμφερόντων της.

Με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, πιθανόν οι Τούρκοι να σχεδιάζουν οτιδήποτε, ειδικά σε περίπτωση που η EXXONMOBILL ξεκινήσει εξορύξεις στο τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ, με αστείες δικαιολογίες που θα αφορούν δήθεν την υπεράσπιση της αποκαλούμενης "Γαλάζιας Πατρίδας".


Το μεγάλο εύρος των νησιών μας στο Αιγαίο και η εγγύτητα αυτών με τα τουρκικά στρατόπεδα και αεροδρόμια στα μικρασιατικά παράλια, έχει αποτελέσει ειδικό κεφάλαιο στα σχέδια της Άγκυρας όπως δείχνουν οι κινήσεις της τουρκικής αεροπορίας με υπερπτήσεις αεροσκαφών.Επισημαίνουμε πάντως ότι όλες οι στρατιωτικής ασκήσεις των Τούρκων πεζοναυτών περιλαμβάνουν “συγκεκαλυμμένα”, το σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Όλο το παιχνίδι παίζεται επίσης και στην ταχεία κίνηση των ειδικών δυνάμεων κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, αποστέλλοντας ταυτόχρονα «μήνυμα» στους Τούρκους κομάντος και στην ηγεσία τους, ότι έχουν τρομερούς αντιπάλους.

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο από τα πολλά που υπάρχουν σε περίπτωση πιθανής λέμε ελληνοτουρκικής πολεμικής εμπλοκής στο μέλλον στην περιοχή του Αιγαίου.

https://www.pentapostagma.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου