Τουρκικά πολεμικά πλέουν προς τη Κύπρο…Εν όψει ερευνών στην ΑΟΖ

 


Τακτικές αντίδρασης σε νέες προσπάθειες επιβολής τετελεσμένων από την Τουρκία, διαμορφώνουν Αθήνα και Λευκωσία, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επανάληψη των γεωτρήσεων της ΕΧΧΟΝ MOBIL στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ και το Nautical Geo βγήκε απο το Λιμάνι της Λάρνακας και αναμένεται να κατευθυνθεί για έρευνες στην περιοχή που στις 3 Οκτωβρίου παρενοχλήθηκε από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Παρατηρήθηκε κίνηση των Τουρκικών πολεμικών σκαφών που βρίσκονται ανοιχτά της Λιβύης και ήδη κινούνται προς τη Κύπρο …

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, εκτός των κινήσεων που έχουν γίνει από την Αθήνα σε διπλωματικό επίπεδο ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της τουρκικής προκλητικότητας και να υπάρχει έτσι ένα ευρύ μέτωπο αποδοκιμασίας κινήσεων που αποσταθεροποιούν την περιοχή

Σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο έχουν καταστρωθεί σχέδια ώστε να μην επαναληφθεί το σκηνικό του 2020 που η Τουρκία αλώνιζε έξω από τα 6 ν.μ. των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Για τη Λευκωσία η αντίδραση θα περιορισθεί εκ των πραγμάτων σε διπλωματικές κινήσεις προς την ΕΕ και τον ΟΗΕ, αλλά και προς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εταιρίες των οποίων πλήττονται τα συμφέροντα από τις τουρκικές παράνομες παρεμβάσεις.

https://veteranos.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου