Πρόταση-«ΒΟΜΒΑ» από τον Υπ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: «Να γκρεμίσουμε πολυκατοικίες στην Αττική»!!!


Ας ελπίσουμε να τη γλυτώσει η...Ακρόπολη!!!
ΑΛΕΞ

 

Δεν ξανάγινε! «Πονάει δόντι κόψει κεφάλι»!


Σε μία απίστευτη πρόταση προχώρησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστης Στυλιανίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Αναφερόμενος στα…ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, μίλησε για «ρηξικέλευθες αποφάσεις» που πρέπει να παρθούν και προέβη στις ακόλουθες αδιανόητες δηλώσεις:



«Δυστυχώς πολλές πόλεις χτίστηκαν δίχως πολεοδομικό σχεδιασμό, δίχως να εξασφαλίζονται τα minimum από φυσικές καταστροφές και ειδικά πλημμύρες. Αυτό που ζήσαμε στη Μάνδρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις επισκέψεις μου στην Ιθάκη, την Κέρκυρα, είδα σπίτια χτισμένα στα ρέματα. Το ίδιο συμβαίνει και με πολυκατοικίες στην Αττική.

Αν όμως θέλουμε να σώσουμε ζωές κι αν δεν είναι δυνατά τα αντιπλημμυρικά έργα στις πηγές των ρεμάτων ίσως να χρειαστεί να γκρεμίσουμε αυτές τις πολυκατοικίες και να παραχωρήσουμε άλλη στέγη στους κατοίκους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ρηξικέλευθες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει διαχείριση της κρίσης και του κινδύνου».

Πρόκειται για προτάσεις από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, σε ένα Υπουργείο ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει του 1ου ελληνικού κλιματικού νόμου.

Οπότε μόνο τυχαίες δεν είναι οι παραπάνω πρωτοφανείς δηλώσεις.

Σε περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας και κρίσεων που θα πάνε να μείνουν οι χιλιάδες των κατοίκων αν γίνουν πράξη αυτά που θέλει ο Υπ. Κλιματικής Αλλαγής;



el.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου