Το επεισόδιο στην «Ταβέρνα του Ζιώγα»

Απορία: Γιατί η GlaxoSmithKline plc (GSK) δεν προσκάλεσε και εμάς ;
ΑΛΕΞ

 Το επεισόδιο του γνωστού πανελίστα καθηγητή Βασιλακόπουλου σε ταβέρνα της Καλαμπάκας ίσως να μη γινόταν ποτέ γνωστό εάν ο τηλεοπτικός του οίστρος δεν τον οδηγούσε στην δημοσιοποίηση του θέματος. Έγινε το θέμα του εορταστικού τριημέρου όχι φυσικά για το «ΌΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, ούτε για την μάχη του Καλπακίου αλλά για την αντίσταση που προέβαλε ένας απλός ταβερνιάρης της Καλαμπάκας στην αμετροέπεια και την επιθετικότητα του κ. Βασιλακόπουλου και ορισμένων ιατρών της 25μελούς παρέας του. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το εκδρομικό γκρουπ επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων προσκεκλημένο της βρετανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής Glaxo Smith Kline. Η φιλοξενία φυσικά συμπεριελάμβανε πέραν της διαμονής και την σίτιση των ιατρών σε εστιατόρια της περιοχής ούτως ώστε απερίσπαστοι να ασχοληθούν με το επιστημονικό τους έργο.

Στη γνωστή «ταβέρνα του Ζιώγα» στην Καλαμπάκα, περί εστιατορίου πρόκειται  χωρητικότητας 150 ατόμων, κατέληξε κάποια στιγμή το εκδρομικό γκρουπ. Κάθισαν παρήγγειλαν και μετά παρέλευση 2 ωρών όταν σηκώθηκαν να φύγουν απευθύνθηκαν με ύφος επιθετικό στον καταστηματάρχη και τον γιο του με το ερώτημα για ποιόν λόγο δεν έγινε έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού στην παρέα τους. Ο ιδιοκτήτης αιφνιδιάστηκε αφού όπως μας αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας του είχε ζητήσει να μην γίνει ο συγκεκριμένος έλεγχος επειδή επρόκειτο περί ιατρών προφανώς εμβολιασμένων.

Αυτή η εξήγηση όμως δεν αρκούσε στην παρέα του κ. Βασιλακόπουλου η οποία συνέχισε να δημιουργεί ένταση με αποτέλεσμα ο καταστηματάρχης να ζητήσει να αποχωρήσουν από το κατάστημά του για να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους πελάτες. Κατά την αποχώρησή τους σύμφωνα με την μαρτυρία όχι μόνον των ιδιοκτητών αλλά και θαμώνων της ταβέρνας συνέβη και δεύτερο επεισόδιο στην ρεσεψιόν της ταβέρνας στην οποία βρισκόταν η κόρη και η σύζυγος του καταστηματάρχη. Η κόρη λοιπόν απευθυνόμενη στον Βασιλακόπουλο του είπε ότι είναι απαράδεκτη για επιστήμονες ιατρούς τέτοια συμπεριφορά για να εισπράξει και εκείνη με τη σειρά της ποταμό ύβρεων από τον καθηγητή και μία ομάδα τριών ατόμων.

Οι υπόλοιποι μη θέλοντας να οξύνουν την κατάσταση και να συμμετέχουν είχαν βγει από την ταβέρνα. Στο σημείο αυτό ο Βασιλακόπουλος εξεμάνη και σήκωσε το χέρι του απειλώντας πλέον ευθέως την κόρη του ιδιοκτήτη η οποία διανοήθηκε να του πει: «κατεβάστε το χέρι σας γιατί εάν συνεχίσετε θα σας καταγγείλω».

«Θα μου κλάσεις τα αρχίδια» ήταν η απάντηση του καθηγητή για να προσθέσει συνεχίζοντας: «Εγώ είμαι στο ΣΚΑΪ και το μαγαζί θα το κλείσω! Σημειωτέον ότι οι υπόλοιποι θαμώνες είχαν εξαγριωθεί και τον έβριζαν εν χορώ. Μεταξύ αυτών και νοσηλεύτριες εκδρομείς από την Αθήνα.

Αυτές τις λέξεις άκουσε ο ταβερνιάρης με τον γιό του και τους πέταξαν έξω, ο δε Βασιλακόπουλος στην προσπάθειά του να διαφύγει σκόνταψε και κατέληξε στο οδόστρωμα. Προφανώς ο καθηγητής θεώρησε ότι την επιθετικότητα που επιδεικνύει κατά την διάρκεια των τηλεοπτικών του εμφανίσεων μπορούσε να την επιδείξει και δημόσια σε μία ταβέρνα στην οποία δεν είχε δικαίωμα ούτε αυτοψία να διενεργήσει ούτε τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης να σκυλοβρίσει και φυσικά να απειλήσει. Λίγο νωρίτερα η αστυνομία είχε διενεργήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο χωρίς να καταγράψει καμία παρατυπία.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν κάποιες εύλογες απορίες. Για ποιόν λόγο η Glaxo ζήτησε από τον καταστηματάρχη να μην διενεργήσει τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους γιατρούς και ποιος ήταν ο λόγος της φιλοξενίας που τους προσέφερε. Διοργάνωσε κάποιο συνέδριο για την στατικότητα  των Μετεώρων ή την διάσωση των άγριων αλόγων στα Άγραφα; Επρόκειτο για ευγενική ανταπόδοση υπηρεσιών που προσέφεραν οι επιστήμονες στην… κοινωνία; Η φιλοξενία συμπεριελάμβανε και τα μέλη των οικογενειών των εκδρομέων, για να μην τα στερηθούν εν μέσω τριημέρου κατά την άσκηση του επιστημονικού τους έργου; Αν η συντροφιά  των γιατρών είχε επιφυλάξεις για την μη τήρηση του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε κατά την είσοδο και αντέδρασε μετά από δυόμισι ώρες αφού είχε γευματίσει; Επομένως  ούτε  οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί τήρησαν το πρωτόκολλο!   Αναμένουμε απαντήσεις.

*Ας δούμε από κοντά μερικά στοιχεία για την εταιρεία αυτή ώστε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα για το προφίλ της.

Η GlaxoSmithKline plc (GSK) είναι βρετανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Μπρέντφορντ της Αγγλίας.[1] Ιδρύθηκε το 2000 με τη συγχώνευση των Glaxo Wellcome και SmithKline Beecham. Η GSK ήταν η έκτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο σύμφωνα με στοιχεία του Φορμπς για το 2019, μετά την Pfizer, τη Novartis, τη Roche, την Sanofi και τη Merck & Co. [2] [3] 

Η GSK είναι λοιπόν η δέκατη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο και η 296η μεγαλύτερη εταιρεία γενικώς σύμφωνα με το Fortune Global 500, κατατασσόμενη πίσω από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των China Resources, Johnson & Johnson, Roche, Sinopharm, Pfizer, Novartis, Bayer, Merck και Sanofi. [4]

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και είναι συστατικό στοιχείο αναφοράς του Δείκτη FTSE 100. Τον Αύγουστο του 2016 είχε κεφαλαιοποίηση  ύψους 81 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 95 δισεκατομμυρίων ευρώ), όντας η τέταρτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.[5] Είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εμπλοκή της GlaxoSmithKline στην κατασκευή εμβολίου κατά του Covid 19

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την 20η Ιουλίου 2021 ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline .Πρόκειται για το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.

Η απόφαση για να ξεκινήσει την «κυλιόμενη αξιολόγηση» του εμβολίου Vidprevtyn στηρίχθηκε σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από εργαστηριακές μελέτες και από τα πρώτα στοιχεία κλινικών δοκιμών σε ενήλικες.

Οι κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου σε παγκόσμιο επίπεδο αυτού του υποψήφιου εμβολίου κατά του SARS-CoV-2, που βασίζεται στην τεχνολογία της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, ξεκίνησαν τον Μάιο.

Η Sanofi και η GSK ελπίζουν να λάβουν έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου τους έως το τέλος του 2021, αφού τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο παράγει μια ισχυρή ανοσοαπόκριση.

Η γαλλική φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι άλλες κυλιόμενες αξιολογήσεις του εμβολίου της πρόκειται επίσης να ξεκινήσουν στη Βρετανία, τον Καναδά και τη Σιγκαπούρη, καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


https://www.zougla.gr

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου