Ανησυχητική αναλογία εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων στο «Βενιζέλειο»



Ανησυχητικές είναι οι τάσεις που καταδεικνύονται από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών που αφορούν στον αριθμό νοσηλευομένων για COVID-19 στο Γενικό Nοσοκομείο «Βενιζέλειο» του Ηρακλείου Κρήτης. 

Ενδεικτικότερα, για την κατάσταση που επικρατεί είναι τα ποσοστά που αφορούν ασθενείς που ειναι διασωληνωμένοι ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Παρατηρείται δηλαδή μία σαφής αύξηση των ποσοστών εμβολιασμένων πολιτών οι οποίοι και νοσούν αλλά και κάποιοι από αυτούς, δυστυχώς, μεταφέρονται σε ΜΕΘ για νοσηλεία και ακόμη διασωληνώνονται. 

Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο, το οποίο απασχόλησε εδώ και δύο μήνες την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη Βρετανία και το Ισραήλ, καθώς και την αποτύπωση σε στατιστικούς πίνακες των ποσοστών νόσησης αλλά και νοσηλείας στα νοσοκομεία ακόμη και σε ΜΕΘ εμβολιασμένων πολιτών,

Για του λόγου το αληθές δείτε δύο γραφήματα της 4ης και της 5ης Νοεμβρίου 2021 με τους αριθμούς ασθενών  που νοσηλεύονται για COVID-19 στο «Βενιζέλειο». 

Γράφημα 1. 4ης Νοεμβρίου 2021

Γράφημα 2. 5ης Νοεμβρίου 2021

Βλέπουμε ότι στον πίνακα της 4ης Νοεμβρίου οι αναλογίες σε ποσοστά μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων. Οι 7 στους 18 νοσηλευόμενους με COVID-19 είναι εμβολιασμένοι (38,89%). Οι 2 στους 3 στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι (66,6%). Ο ένας στους δύο διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένος (50%). Σύμφωνα με τα δεδομένα της 5ης Νοεμβρίου δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή των ποσοστών. 

https://www.zougla.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου