Κύμα σκοπιανού εθνικισμού σαρώνει το κρατίδιο μετά τις τοπικές εκλογές....

Ξέχασαν να βάλουν μέσα και την...Εύβοια!!!
Η ακατονόμαστη "συμφωνία των Πρεσπών" πρέπει να ριφθεί εις τον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων και όσοι πολιτικοί διαφωνούν με αυτό, να αποτελέσουν παρελθόν από τη πολιτική σκηνή της Χώρας.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (
ΑΛΕΞ)


Τώρα αποδεικνύεται τι μεγέθους εγκληματική ενέργεια ήταν η υπογραφή της περιβόητης συμφωνίας των Πρεσπών απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η αφέλεια σε συνδυασμό με τα δόλια σχέδια των Σκοπιανών εθνικιστών, φέρνουν εξελίξεις ακόμα χειρότερες μετά τις προχθεσινές τοπικές εκλογές και την παραίτηση Ζάεφ.


Όσοι διακήρυτταν ότι αν έρθει στην εξουσία το VMRO θα έχουμε ξανά σκέτο “Μακεδονία” είχαν δίκιο
Ο σκοπιανός τύπος σήμερα δημοσιεύει την αποκαλούμενη “πανηγυρική διακήρυξη” του δημοτικού συμβουλίου των Σκοπίων, με τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σε αυτήν μέλη των κομμάτων VMRO, Levica και ASH, ανακοίνωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ την ακύρωση στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών, αν και δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να γίνει αυτό αποδεκτό από ΗΠΑ-ΕΕ στην διεθνή σκηνή.

Μπορεί όμως άνετα από ελληνικής πλευράς να καταπέσει η κατάπτυστη συμφωνία, αν δεν τηρηθούν οι όροι της, σύμφωνα με παράγραφο της, αφού αυτό δείχνει η έως τώρα στάση των Σκοπιανών εθνικιστών του VMRO που αναθάρρησαν από προχθές. 

 

Η ανακοίνωση τώρα των κομμάτων στα Σκόπια αναφέρει τα εξής:

"Παλεύουμε για την ολοένα και πιο μαζική χρήση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων ( Μακεδονία) το οποίο εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα του 1991, και το οποίο είναι τυπικά νόμιμο και πρέπει να χρησιμοποιείται, επειδή η αλλαγή ονόματος μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα του 2018, είναι αντισυνταγματική και ενάντια στην εκπεφρασμένη βούληση του Σκοπιανού λαού.

Εξαιτίας αυτού, στη σημερινή συνεδρία του Δήμου Στιπ, ο εκπρόσωπος της Αριστεράς στο Συμβούλιο, έμεινε σταθερός μετά τις θέσεις του κόμματος για την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας !

Εκτός από τον Δήμο Στιπ, συμφώνησαν και υπέγραψαν και οι σύμβουλοι της Αριστεράς στον Δήμο του Αεροδρομίου, με τη ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας!

Με αυτό, το κόμμα “Συμμαχία για τους Αλβανούς” και “Alternativa” αποκατέστησαν αυτόματα τον εθνικισμό στην πόλη των Σκοπίων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με τη μη χρήση της νέας ονομασίας σύμφωνα με την υπογεγραμμένη συμφωνία των Πρεσπών, εναπόκειται στα δύο μέρη, ενώ δεν τη σέβονται τα κόμματα  ASH, VMRO και  Levica και θέλουν να ακυρώσουν την ίδια συμφωνία".

Ανακοίνωση των Βετεράνων του VMRO

“Ο ήλιος της ελευθερίας έλαμψε ξανά πάνω από τη “Μακεδονία” και νίκησε την αθέατη και ανήκουστη εκδήλωση του κακού που μέχρι χθες διαδραμάτιζε και διαδραματίζει τη μοίρα και το μέλλον του “μακεδονικού λαού”.

Γιατί για όλους τους Βετεράνους του VMRO-DPMNE και για ολόκληρο τον “μακεδονικό λαό”, η “Μακεδονία” είναι μια αγαπημένη και ιερή χώρα, με θεϊκή ομορφιά και θαυματουργή μαγική γοητεία.

Αυτοί οι άνθρωποι ( κόμμα Ζάεφ) προσπάθησαν να προκαλέσουν αδικίες, και να χτυπήσουν ύπουλα, αποθαρρύνοντας μας να εγκαταλείψουμε την ονομασία “Μακεδονία” και την ιστορία της.

Αλλά, ο καθένας από εσάς πρέπει να ξέρει ότι η 31η Οκτωβρίου 2021, θα πρέπει να γιορτάζεται, όχι επειδή είμαστε μέλη του VMRO-DPMNE και διάδοχοι του Ίλιντεν και παρτιζάνοι ( Κομιτατζήδες), αλλά επειδή όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν εγκαταλείψαμε την ιδεολογία μας,

Ναι, ήμασταν σε κατάθλιψη και απογοήτευση, αλλά, με αγώνα, και δραστηριότητες σε όλη τη “Μακεδονία”, συμμετείχαμε στην ήττα του κακού που λέγεται SDS και Ζόραν Ζάεφ.

Να ξέρετε, ότι ο αγώνας για τη “Μακεδονία” θα είναι αιώνιος.

Όταν πολλοί νόμιζαν, και ήλπιζαν κρυφά, ότι το VMRO-DPMNE ηττήθηκε, εμείς φωνάξαμε καθαρά και ξάστερα, με το κεφάλι ψηλά και τις γροθιές σφιγμένες, ότι τίποτα δεν τελείωσε.

Μαζί με τον Πρόεδρο και καθηγητή Δρ. Hristijan Mickovski, UMS, UZ, IK και OK υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και ειλικρίνεια.

Ήρθε η ώρα να σταθεί ξανά όρθια η Μακεδονία. Ψηλά το κεφάλι σε όλα τα  πιστά μέλη του VMRO-DPMNE και του “μακεδονικού λαού”, τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε περήφανα και με αξιοπρέπεια, αταλάντευτα και αδιάλλακτη, να δίνουμε τη συμβολή μας την επόμενη περίοδο, που είναι οι βουλευτικές εκλογές και η δημιουργία μιας νέας δημοκρατικής ατμόσφαιρας και ελευθερία στη Δημοκρατία της “Μακεδονίας μας”.  

Πρόεδρος, Μανοΐλ Μανέ Γιακοβλέφσκι".
 
Όσον αφορά στις νεότερες πια εξελίξεις και την παραίτηση Ζάεφ η Mirjana Najchevska, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογικής, Πολιτικής και Νομικής Έρευνας στα Σκόπια σχολίασε στο Twitter ότι ολόκληρη η κυβέρνηση της χώρας είναι στην πραγματικότητα σε παραίτηση μετά την ανακοίνωση του Zaev.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι τα Σκόπια και η μελλοντική κυβέρνηση των "Κομιτατζήδων" του VMRO, θα ακυρώσει στην πράξη την συμφωνία των Πρεσπών, ότι και να δηλώνουν πολλοί.

Αυτό θα μας δώσει το δικαίωμα ως Ελλάδα να μπλοκάρουμε την είσοδο του κρατιδίου στην ΕΕ, και στο τέλος να ακυρώσουμε την κατάπτυστη συμφωνία που τόσο κακό έκανε στην ιστορία της ένδοξης ελληνικής Μακεδονίας. 

https://www.pentapostagma.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου