Η Βουλγαρία στέλνει 350 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών

 


«Από σήμερα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία»

Η Βουλγαρία έστειλε 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία σήμερα προς υποστήριξη των συνοριακών αρχών και εξαιτίας μιας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γκεόργκι Παναγιότοφ, «από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία». «Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV.

Περισσότερα από 6.500 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, έχουν συλληφθεί από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, αριθμός υπερτριπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, αναφέρει σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών.

Η χώρα, ευρισκόμενη στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει «δρόμος» για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ένα συρματόπλεγμα, σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, καλύπτει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ., μεταδίδει το AFP.

Υπενθυμίζεται πως το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα, για να βοηθήσουν στην κατασκευή φρακτών.

Όπως επισημαίνει, τέλος, το AFP, το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους φεύγουν από την χώρα πριν καν λάβουν απάντηση σχετικά με το καθεστώς τους ως πρόσφυγες.

https://www.newsbeast.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου