Το Ευρωκοινοβούλιο μηνύει την Κομισιόν για την Πολωνία – «Τα λόγια να γίνουν πράξεις»Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μήνυσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αποτυχία της να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό κυρώσεων κατά κρατών μελών που παραβιάζουν τους κανόνες, όπως η Πολωνία.

Η νομική υπηρεσία του Κοινοβουλίου υπέβαλε την καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά από αίτημα του προέδρου Νταβίντ Σασόλι, δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του κοινοβουλίου.

Ο εν λόγω μηχανισμός εισήχθη στα τέλη του 2020 και επιτρέπει στην ΕΕ να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση των κρατών μελών που οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι αψηφούν το κράτος δικαίου.

Το κράτος που βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή της μαύρης λίστας είναι η Πολωνία, της οποίας η συντηρητική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια σειρά από πολιτικές που η ΕΕ θεωρεί απαράδεκτες.

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει με συνέπεια και να ανταποκριθεί σε όσα δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν κατά την τελευταία μας συζήτηση στην Ολομέλεια για αυτό το θέμα.

»Τα λόγια πρέπει να μετατραπούν σε πράξεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, σχολιάζοντας την κατάθεση της μήνυσης.

https://www.tribune.gr/


 Αναρτήθηκε στην Efenpress από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου