Γίνεται έντονα λόγος για παρουσία Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία, που αναφέρεται σε πρόσφατο τουρκικό νομοσχέδιο που το προβλέπει. Ερντογάν και Μπαχτσελί δεν δίνουν εξηγήσεις...
Σε σημερινό του άρθρο, ο δημοσιογράφος Ahmet Takan στην εφημερίδα Korkusuz Ahmet Takan αποκάλυψε το θέμα που θα προκαλέσει κρίση στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αναφέροντας τα παρακάτω:
"Κάθε πρωί λέμε καλημέρα σε μια νέα κρίση!..
Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η τρομοκρατία, η διαφθορά, οι "γυναικοκτονίες" είναι οι κρίσεις της ρουτίνας, της καθημερινότητας , ενώ προστίθενται νέες ανάλογα με τη διάθεση του παλατιού.
Μια μέρα ακούς: η κρίση του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας, την επόμενη η κρίση των Πρεσβευτών...
Δεν είναι ξεκάθαρο πού, πώς και πότε θα εκραγεί η βόμβα, σαν να μην έφταναν τα καθημερινά μας προβλήματα!..
Λόγω των καινοτομιών που επιφέρει αυτό το τερατώδες καθεστώς, δεν μπορούμε να συζητήσουμε τι πρέπει να συζητηθεί για το μέλλον της Τουρκίας , για την κλιματική αλλαγή, το μέλλον της ενέργειας και του νερού, ενώ μάταια σπαταλάμε συνεχώς την ενέργειά μας…
Είμαι πολύ περίεργος πώς θα έχουν απήχηση τα αποτελέσματα των επισκέψεων του προέδρου του AKP Ταγίπ Ερντογάν στην Ιταλία στις 29-31 Οκτωβρίου (Διάσκεψη των G-20) και στην Αγγλία στις 1-2 Νοεμβρίου (Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή). Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Προσπαθώ να προβλέψω τα στοιχεία κρίσης της επόμενης εβδομάδας.
Το θέμα «Η Παρουσία των Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία», που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία, εξακολουθεί να με μπερδεύει. Παρ' όλες τις αντιδράσεις, το παλάτι πεισματικά δεν δίνει εξηγήσεις.
Οι ισχυρισμοί συνεχίζονται στα πολιτικά παρασκήνια όπου αναφέρονται από τις ειδικές δυνάμεις του Κατάρ μέχρι την άφιξη νέων στρατιωτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ…
Αφού ήπιαμε ποτήρι με κρύο νερό για τα F-35, διαπραγματευτήκαμε με τις ΗΠΑ για την προμήθεια νέων F-16 και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων. Οι συνομιλίες στην Άγκυρα δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Λέγεται ότι το παλάτι βρίσκεται σε συζητήσεις με το εβραϊκό λόμπι για υποστήριξη.. Η δουλειά μας αφήνεται να γίνει στη Γλασκώβη!
Αν δεν μπορέσει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν, θα επιστρέψει ο Ταγίπ Ερντογάν στον «φίλο μου Πούτιν»;
Η πολιτική μας για τη Συρία έχει γίνει εξαιρετικά απρόβλεπτη λόγω των τεταμένων σχέσεων τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία.Και στα βόρεια υπάρχουν καταιγίδες και μπόρες. Η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί τα SİHA που αγόρασε από την Τουρκία ενάντια στις ρωσικές θέσεις στο Ντονμπάς. Οι γκρίνιες από τη Μόσχα μπορεί να γίνουν πιο δυνατές. Ο "λογαριασμός" μπορεί να πληρωθεί με έκρηξη στο Idlib!..
Αυτό το θέμα " Η Παρουσία των Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία" μπορεί να είναι για τον FSA, τον οποίο τροφοδοτούμε ; Ενεργούν υπό τον έλεγχο του TAF!... Άλλωστε, είναι συριακή ένοπλη δύναμη…
Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα συμβεί! Πριν τελειώσει μια κρίση, αρχίσει μια άλλη. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρίση!"
Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις την προσεχή εβδομάδα στην Τουρκία
Από τα παραπάνω στεκόμαστε στην πρόβλεψη του Τούρκου δημοσιογράφου για "παρουσία ξένων ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία" , το οποίο προσδιορίζει ως γεγονός ότι θα επισυμβεί την επόμενη εβδομάδα.
Εμείς σε προγενέστερο άρθρο μας με τίτλο "Αποκάλυψη: Στόχος του Ερντογάν είναι η αναβολή των εκλογών στην Τουρκία το 2023 και ο πόλεμος με κάποια χώρα", είχαμε αναφερθεί στον Τούρκο αρθρογράφο της Yeniçağ, Orhan Uğuroğlu, ο οποίος διατύπωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη βασισμένη στο μνημόνιο για τις διασυνοριακές επιχειρήσεις, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή.
«Ενώ το Μνημόνιο της 26ης Οκτωβρίου έγινε δεκτό στη Βουλή με τις ψήφους των βουλευτών του AKP, MHP , BBP και IYI Κόμματος, το CHP και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το ψήφισαν, απορρίπτοντάς το».
Αυτό το μνημόνιο έχει την ακόλουθη ισχύ , η οποία είναι πολύ σημαντική:
"Εάν χρειαστεί, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα σταλούν σε ξένες χώρες για διασυνοριακές επιχειρήσεις και επεμβάσεις, και οι ξένες ένοπλες δυνάμεις θα βρίσκονται στην Τουρκία για τους ίδιους σκοπούς, ώστε αυτές οι δυνάμεις να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις αρχές που θα καθοριστούν από τον Πρόεδρο, και ότι θα ληφθούν κάθε είδους μέτρα και θα ληφθούν πρόνοιες για την εξάλειψη κινδύνων και απειλών.
Σύμφωνα με το άρθρο 92 του Συντάγματος, θα ήθελα να σας υποβάλω την ανάγκη για διετή παράταση από τις 30 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να γίνουν οι ρυθμίσεις ώστε αυτές να γίνουν σύμφωνα με τις αρχές που θα καθοριστούν από τον Πρόεδρο".
Το πρώτο και βασικό βασικό πρόβλημα είναι: Η εξουσιοδότηση στο υπόμνημα καλύπτει τις ημερομηνίες 30 Οκτωβρίου 2021 - 30 Οκτωβρίου 2023.
Λοιπόν, δεν υπάρχουν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023;
Η πιο σημαντική ερώτηση λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί είναι: Θα γίνουν εκλογές τον Ιούνιο του 2023;
Να ρωτήσω πιο ξεκάθαρα: Στόχος του Ερντογάν είναι η αναβολή των εκλογών το 2023;
Άρθρο 78 - Εάν δεν καταστεί δυνατή η διενέργεια νέων εκλογών λόγω του πολέμου, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας μπορεί να αποφασίσει την αναβολή των εκλογών για ένα έτος. Εάν ο λόγος της αναβολής δεν έχει εκλείψει, η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί σύμφωνα με τη διαδικασία της απόφασης αναβολής.Η συνταγματική πρόβλεψη για την αναβολή αυτή έχει ως εξής:
Σε δηλώσεις τους, ο Ερντογάν και τα μέλη του AKP δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Στόχος του Ερντογάν και του Μπαχτσελί είναι η αναστολή της δημοκρατίας;
Ο Ερντογάν καλεί τον στρατό ξένης χώρας, ο Μπαχτσελί μένει σιωπηλός. Μια προγραμματισμένη πολεμική προετοιμασία;
Σε ποια χώρα θα κηρύξει πόλεμο η Τουρκία με ποιο στρατό ξένης χώρας;
Ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα.
Συμπέρασμα-Εκτίμηση
Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι θα έχουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, κάτι το οποίο είναι πολύ λογικό αφού με βάση τις συνομιλίες, αν τελικά γίνουν, μεταξύ Μπάϊντεν και Ερντογάν στη Γλασκώβη και τις αποφάσεις που θα παρθούν εκεί, αν τελικά παρθούν, η Τουρκία θα διαμορφώσει τον τρόπο ενεργείας της στη Συρία κατά των Κούρδων του YPG και του Συριακού στρατού του Άσσαντ.
Όλα είναι ανοιχτά πάντως , αφού η κόντρα Τουρκίας-Ρωσίας λόγω χρήσης των τουρκικών drone Bayraktar από την Ουκρανία κατά των ρωσόφιλων αυτονομιστών βρίσκεται στα ύψη, ενώ η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη στρατιωτικά να υπαναχωρήσει στις τουρκικές ορέξεις στη Συρία.
Η φιλοξενία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία που επικαλούνται σε ξεχωριστά τους άρθρα σε διάστημα μόλις 3 ημερών, οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τη χώρα μας, η οποία θα πρέπει να εντείνει τα μέτρα επιτήρησης και ασφαλείας της το επόμενο 15νθήμερο, αφού είναι γνωστό ότι η Τουρκία εξωτερικεύει τις κρίσεις της με αποδέκτη πολλές φορές την Ελλάδα.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου