Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος εα |
Το Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με απόφαση θετική για τα Σκόπια, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις 25 Μαρτίου, να υιοθετήσει την έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.
Μάλιστα! λίαν ευθαρσώς, ο Σλοβένος τότε εισηγητής της εκθέσεως κ. Ζόραν Τάλερ, που δεν γνωρίζει ούτε την Ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας, μα ούτε και τους λόγους διαφοράς Ελλάδος – Σκοπίων, προχώρησε ακόμη περισσότερο και πρόσθεσε ότι:
Η εισήγησή του συνιστά ακόμη ένα ισχυρό κάλεσμα και στην Ελληνική Κυβέρνηση ν’ απαλλαγεί επιτέλους από αυτό το ζήτημα. Και! ότι, πιστεύει ειλικρινά η διατήρηση αυτού του προβλήματος, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος… Έλεος αξιότιμοι Έλληνες εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν θα έπρεπε ένας εκπρόσωπος μας εκεί, ή έστω ένας Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος να αποστομώσει τον ανιστόρητο και επιπόλαιο αυτόν κύριο και να τεκμηριώσει Ιστορικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά το άκρως εθνικό δίκαιο της Ελλάδος. Κι’ όμως δεν έπραξε τίποτε κανένας.Επιεικέστατα, την εκβιαστική και προπαγανδιστική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου, μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως απύθμενο θράσος και πλήρη άγνοια των ιστορικών, εθνολογικών, πολιτισμικών και γεωγραφικών δεδομένων της χώρας των Μακεδόνων.
Τελικά! η προδοσία έγινε, ήλθε Ελληνική Κυβέρνηση στην εξουσία και έκλεισε το θέμα μα τα Σκόπια, με το προδοτικό Σύμφωνο των Πρεσπών, το οποίο δυστυχώς, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, με άγνωστο μέλλων για την Ελληνική Μακεδονία.
Παρακάτω παραθέτω μία στοιχειώδη αναδρομή στην Ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας, που δυστυχώς δεν ακούστηκε από κανέναν, στα σαλόνια των αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.
ΠΡΩΤΟΝ: Ο ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας, λέει ο παγκοσμίως γνωστός ιστορικός Ηρόδοτος, ήταν ο ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄, ένα από τα τρία παιδιά του Βασιλέως του Άργους ΤΗΜΕΝΟΥ (ΓΑΥΑΝΗΣ, ΑΕΡΟΠΟΣ και ΠΕΡΔΙΚΑΣ), απόγονοι του ήρωα ΗΡΑΚΛΗ. Για τον λόγο αυτό και η δυναστεία των Μακεδόνων Βασιλέων ελέγοντο ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ή ΑΡΓΕΙΑΔΕΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όταν ο Αλέξανδρος Α΄ βασιλεύς των Μακεδόνων, κατέβηκε στην Ολυμπία (496 π.Χ.) για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες (όπου σημειωτέον για να λάβεις μέρος έπρεπε να είχες ελληνική καταγωγή), οι κριτές των Αγώνων του επέτρεψαν να λάβει μέρος, διότι ήτο Έλλην απόγονος, του ήρωος Ηρακλή.
ΤΡΙΤΟΝ: Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό από όλους ότι μια είναι η αλήθεια, το 90% του Αρχαίου Βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% βρίσκεται στα Σκόπια και το 3% στη Βουλγαρία. Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄, ο οποίος το 344 π.Χ. επολέμησε τους Δαρδάνους (περιοχή Σκοπίων) και στη συνέχεια έκτισε την πόλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ (πόλη-φρούριο), για να ασφαλίσει τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας. Τα ερείπια της πόλεως-φρούριο αυτής, βρίσκονται κοντά στο σημερινό Μοναστήρι (Ηράκλειες Πύλες).
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η σημερινή περιοχή του κρατιδίου των Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία και αργότερα μέχρι το 1944 ονομάζετο Vardarsca. Ιδρύθηκε από τον Δάρδανο Βασιλέα της Δαρδανίας, περιοχή που ευρίσκετο στην νότια έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία με πρωτεύουσα τα Σκόπια ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Αναφέρεται επίσης ότι ο Μ. Αλέξανδρος προτού ξεκινήσει για την εκστρατεία του προς ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος ενίκησε τους Δαρδάνους οι οποίοι αναγκάστηκαν τότε ν’ αναγνωρίσουν την Επικυριαρχία της Μακεδονίας.
Κατά την επακολουθήσασα εποχή, μετά τον Μ. Αλέξανδρον, η Μακεδονία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, από τις επιδρομές των Δαρδάνων. Μάλιστα το 229 π.Χ. σε μάχη με τους Δαρδάνους σκοτώθηκε ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των.
Κατά την διάρκεια του 1ου π.Χ. αιώνα, οι Δαρδάνοι υποτάχθηκαν στους Ρωμαίους. Έκτοτε η Δαρδανία απετέλεσε επαρχία της Ρωμαϊκής Μοισίας και από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία έγινε πάλι ξεχωριστή επαρχία των Ρωμαίων με πρωτεύουσα τα Σκόπια.
Την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο Θέμα του Δυρραχίου (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ).
Επομένως, καμία σχέση γενεαλογική, ιστορική, γεωγραφική, πολιτισμική δεν έχει η χώρα αυτή με την Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου.
Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις μέχρι της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, προσπαθούσαν να μη δοθεί λύση στο θέμα αυτό, εις βάρος της Ελληνικής Ιστορίας 4.000 ετών και παρά την πίεση δυστυχώς που ενασκείτο μόνο προς την Ελληνική πλευρά. Όμως! ο άθλιος σφετερισμός της Ιστορίας μας, συνεχίζονταν. από ένα συνονθύλευμα κράτους, σε ξένα αναστηλώματα δεμένο. Και! να σκεφθεί κανείς ότι, όταν η Μεγάλη Βρετανία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ’ απαίτηση των Γάλλων μετονομάσθηκε σε «Ηνωμένο Βασίλειο», για να μην συγχέεται το όνομα της Βρετανίας, με την γαλλική επαρχία της Βρετάνης. Παρ’ όλα αυτά, θα ήτο ολέθριο σφάλμα, αν η Ελλάδα απεμπολούσα την Ιστορία της, συναινέσει τελικά να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε. και αλλαχού, με όνομα που θα έχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι, αφ’ ενός μία τέτοια πράξη δεν βοηθά γενικά στην σταθερότητα της περιοχής, ήδη η Βουλγαρία ευθαρσώς εκφράζει τις αντηρρησεις τις και αφ’ ετέρου, η Μακεδονία είναι Ελληνική τόσο όσο είναι η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάς, η Πελοπόννησος και τα νησιά μας.
«Έστιν μεν ούν Ελλάς και η Μακεδονία». (ΣΤΡΑΒΩΝ), Γεωγραφικά 329, 2’9).
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου