Σχέδιο Ερντογάν να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ με Ιρανούς, Μαλαισιανούς και Πακιστανούς Στο σχέδιο της Τουρκίας για ανάπτυξη μουσουλμανικών στρατευμάτων δήθεν για την «προστασία» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, μία ιδέα που μοιράστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αναλύει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».

«Σύμφωνα με ειδικούς, οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ιορδανία και τον Λίβανο… (…) Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη… (…)

Αυτός ο συνασπισμός θα προστατεύει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τα ιερά μέρη», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ανεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο του καθεστώτος Ερντογάν.

Προσέξατε μία σημαντική λεπτομέρεια; Εκτός από το Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας, δεν αναφέρεται άλλη αραβική χώρα στη «συμμαχία» του Ερντογάν για την Παλαιστίνη.

Και γιατί αυτό; Επειδή οι υπόλοιπες αραβικές χώρες είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στη συμμαχία αυτή η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και το Ιράν, το οποίο αποτελεί κόκκινο πανί τόσο για τους Άραβες όσο και για τους Ισραηλινούς.

«…η “Δύναμη Προστασίας για την Παλαιστίνη”, την οποία η Τουρκία έχει φέρει στην ημερήσια διάταξη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, βρίσκεται στο τραπέζι», συνεχίζει.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε η Ιερουσαλήμ να αποσπαστεί από το Ισραήλ και να τεθεί υπό τη θεοκρατική διακυβέρνηση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

Ευθέως ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι στόχος του είναι η «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ.

https://www.tribune.gr/


αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου