Σε θέσεις ''μάχης'' Ελλάδα, Iσραήλ & Γαλλία: ''Έτσι θα ηττηθεί η Τουρκία'' "Χαλυβδώνεται" η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ

Σε σημαντικό "πυλώνα" του ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Ελλάδα με την Τουρκία να μένει εκτός στρατιωτικών συμμαχιών στην περιοχή. 

Αρχικά οι Τούρκοι έμειναν εκτός ασκήσεων στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δεν έλαβαν πρόσκληση, στην μεγάλη αεροπορική άσκηση που λαμβάνει χώρα στα ΗΑΕ. 

Έτσι λοιπόν, η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα φέρνει τη συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου ακόμα πιο κοντά, καθώς είναι προφανές πως τα ενεργειακά συμφέροντα δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να μείνουν απροστάτευτα. 

Οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, ειδικότερα στον τομέα άμυνας και ασφάλειας, ενισχύονται συνεχώς. Κοινές εκπαιδεύσεις και μηνύματα στήριξης απέναντι στον κοινό εχθρό, πρωταγωνίστησαν κατά το τελευταίο έτος στις σχέσεις των δύο χωρών. 

Άσκηση-μήνυμα 

 

Το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, συγκέντρωσαν ναυτικές δυνάμεις, για μία άσκηση-μήνυμα προς την Τουρκία. Η άσκηση έχει την επωνυμία ''Noble Dina''.

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με φρεγάτες Sa'ar, καθώς και με υποβρύχια Dolphin. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Κρητικό Πέλαγος, καθώς στο νότιο τμήμα του Αιγαίου.  

Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο διαρκώς ενισχύεται, αφενός λόγω της στρατηγικής συναντίληψης σε πολλά ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή σταθερότητα, αφετέρου διότι η Αθήνα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπλήρωσης ορισμένων εξοπλιστικών κενών από το Ισραήλ.  


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου