ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ ….



Αποσπάσματα…..

Καμαρώστε δημοσιευθέν απόσπασμα από άρθρο Έλληνα αρθρογράφου ….

«Το πρόβλημα των ηλιθίων δεν είναι, απλώς, ότι «καταπίνουν» κάθε ανοησία αλλά, δυστυχώς και την κατασκευάζουν ώστε να την …» καταπιούν» …αμάσητη! Δεν είναι οι Τούρκοι ευφυείς, απλώς, παίζουν «μονότερμα» ηλιθίους οι οποίοι νομίζουν ότι είναι και … Έλληνες, μη σεβόμενοι ούτε καν την φύση των πραγματικών Ελλήνων. Και ενώ το νεότερο Ελληνικό κράτος αποτελεί δημιούργημα των Γερμανών, ήτοι, ενός Βαυαρού και των Γερμανών επιστημόνων που έφερε μαζί του, οι ηλίθιοι τον εξεδίωξαν περιπίπτοντες στη ζούγκλα στην οποία ήσαν εθισμένοι, φθάνοντας σε σημείο να «δωρίσουν» τους … Γερμανούς στους Τούρκους και κατόπιν να ικανοποιούνται με κραυγές υστερίας κατά των … Γερμανών!

Ο αντιγερμανισμός των ηλιθίων γραικύλων και διόλου «Ελλήνων» αποτελεί ακόμη ένα δείγμα κοινωνικής ψυχώσεως που καταδικάζει ό,τι λέγεται «Ελλάδα» σε σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης με πρόεδρο την …Σακελλαροπούλου!» (Άγνωστο πως κόλλησε και το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου.) 

Απαντά σχετικά  ο Μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης …για τους ξενόφερτους Βαυαρούς, που «έσωσαν» την Ελλάδα….

Για την κατάντια της Ελλάδας, τις διχόνοιες και ζιζάνια, που οι ξένοι επέβαλαν και έσπειραν στο Ελληνικό λαό μετά την Επανάσταση του 1821, αλλά και εμείς μεταξύ μας, διότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης (1794-1864), έγραψε στα περίφημα απομνημονεύματα του, όπου γλαφυρά περιγράφει τις νικηφόρες μάχες, ηρωισμό και αυτοθυσία των Ελλήνων, αλλά και ωμά αναφέρει περί έριδων των Ελλήνων, αλλά κυρίως για τον ρόλο των ξενόφερτων Βαυαρών, που υπέσκαψαν μετά την Ελεύθερη Ελλάδα και έγινε έρμαιο τους και θύμα τους η ταλαίπωρη… μέχρι σήμερα….

Και προσθέτει ο Καπετάν Γιάννης ο Μέγας αγωνιστής και λαϊκός σοφός του 1821, με τους διαχρονικούς και προφητικούς του λόγους: 

….Θεέ, συγχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν, που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την πατρίδα…Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Αμορόζα στα κρεβάτια τους την θέλουν…Και καζαντήσαν αυτοί με πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά στην άκρη…Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν την Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετή και πατριωτισμό. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία… Την Αγία πίστη, την ορθοδοξία θέλουν να μας σβήσουν, διότι η Φραγκιά δεν μας θελει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξο… Και εκάθησα και έκλαιγα για τα νέα νέα μας παθήματα…. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα… Δεν βλέπετε, που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα… Βοήθήστε διότι μας παίρνουν αυτοί οι Μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολυτίμητο τζιβαϊρικόν έχομεν, Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα, Μην αφήσετε ΄Αγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτατα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά απ΄αυτά που καταδέχθηκε ο Τούρκος… Εσύ Κύριε, θ΄αναστήσεις τους πεθαμένους Έλληνες τους απογόνους αυτονών των περίφημων ανθρώπων, όπου στόλισαν την ανθρωπότη μ΄αρετή…

Απόσπασμα των περίφημων απομνημονευμάτων του Γιάννη Μακρυγιάννη, τα οποία όποιος δεν διάβασε πραγματικά στερείται των λόγων του εθνικού Ευαγγελίου του Ελληνισμού…..

Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη, πάρε μαύρο γιαταγάνι και έλα στη ζωή μας πίσω, το στραβό να κάνεις ίσο….. (Γκάτσος Νίκος.)

Και οι λόγοι του Αριστοτέλη στα Πολιτικά, για τους σχεδιασμούς όσων θέλουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού και αφορούν τα αυταρχικά ή και τα δήθεν Δημοκρατικά, αλλά υποτελή στις Μεγάλες Δυνάμεις… καθεστώτα. Δεν διαφέρουν πραγματικά, από τα λόγια του Μακρυγιάννη ( Μικρά αποσπάσματα)

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου, για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες… Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει….. κλπ 

Και προσθέτει ο Πλάτωνας 

Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος, από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν, πως είναι ελεύθεροι. ‘Οσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζωνται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους. Πλάτωνας 427-347 π.Χ,

Επί του θέματος..
 Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό και αφού οι ξένοι πλέον ποδηγετούσαν την απελευθερωμένη με θυσίες ΕΛΛΗΝΩΝ… ΕΛΛΑΔΑ, ο τιμημένος οπλαρχηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στις 20 Μαρτίου 1834 παραπέμπεται μαζί με τον συναγωνιστή του Δημήτριο Πλαπούτα σε δίκη για …Εσχάτη προδοσία κατά του βασιλέα Όθωνα τον οποίο οι ξένοι επιβάλαν. Η δοτή Βαυαρική αντιβασιλεία, δεν ανεχόταν τις αντιδράσεις των αγωνιστών υπέρ του *Καποδίστρια…και υπέρ οριστικής Ελευθερίας. Ο Γέρος του Μωριά μαζί με τους Πλαπούτα, Τζαβέλλα, Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς αγωνιστές, επί εσχάτη προδοσία! Ποινή Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, εκτέλεση στην λαιμητόμο! Ο Γέρος ωδηγείται στις σκληρές φυλακές Παλαμιδίου, στο Ναύπλιο εν αναμονή της εκτέλεσης και φυλακίζεται σε ένα μπουντρούμι 2Χ3. 

(Όταν με τον γιό μου επισκεφθήκαμε και μπήκαμε στο «σεντούκι» φυλακή, του τιμημένου ήρωα, ούτε 5 λέπτα δεν αντέξαμε!)

*Καποδίστριας Ιωάννης Αγωνιστής και ένας από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας από 18 Ιαν.1828 – 27 Σεπτ. 1831 – Γεν.10 Φεβ. 1776. Δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτ. 1831.

Γράφει ο Κολοκοτρώνης:

«Μ' έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή (Οι Βαυαροί…), χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ' έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ' το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που 'χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».

Ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική απόφαση εξανάγκασε τους Βαυαρούς μετά από πολύμηνο φυλάκιση των αγωνιστών να μετατρέψουν τις ποινές σε ισόβιο κάθειρξη…! Oταν ο Όθωνας ενηλικιώθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις του λαού απένειμε χάρη… Οι Καπεταναίοι αγωνιστές στάθηκαν όρθιοι και δεν προσκύνησαν ποτέ τους ξένους! Ούτε χάρη δεν ζήτησαν…

Ο Οπλαρχηγός Γέρος του Μωριά αγέρωχος και ανυποχώρητος. Τους Τούρκους δεν προσκύνησε, στους ΒαυαροΓΕΡΜΑΝΟΥΣ θα γονατούσε…;

Το πιο ισχυρό όπλο στη γη είναι η φωτιά της ανθρώπινης ψυχής. 
Field Marchal.

Οι ήρωες και αγωνιστές είναι απαραίτητοι μόνο στους αγώνες για Ελευθερία… Μετά από αυτό γίνονται πάντα μπελάς και επικίνδυνοι για τους πολιτικούς, που οι άκαπνοι αναλαμβάνουν τα ηνία και καταδιώκουν αυτούς που τους πρόσφεραν τα μεγαλεία… ειδικά οι ξένοι πάτρωνες. Και όπως ο μεγάλος μας ποιητής Στρατήγης γράφει, για τους τιμημένους αγωνιστές, που τελικά καταντούν ζητιάνοι, μετά τους ηρωικούς τους αγώνες, διότι με κάλπικο νόμισμα και όχι μόνο, ανταμείβονται… Ένας ρακένδυτος αγωνιστής ζητά βοήθεια μετά την απελευθέρωση και βάναυσα τον διώχνουν από Υπουργείο… και  του λέν να πάει να ζητιανέψει σε γηροκομείο…Τους λέει… «Αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, τότε οι καπετάνιοι σαν και σας, δεν θα φορούσαν στέμμα….» 

Ο Αριστοτέλης (384 – 322 π.Χ.), έγραψε για το αρχαίο Ελληνικό Έθνος, όταν μεσουρανούσε…. ενωμένο.

Απεκρίθη εκ παλαιοτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν εόν και δεξιώτρον και ευηθείοις ηλιθίου απηλλαγμένον μάλλον.» Από παλιά το ελληνικό έθνος διακρίθηκε από τους βαρβάρους, αφού ήταν πιο ικανό και απαλλαγμένο από ηλιθιότητα (Όταν ήταν ενωμένο)

Ελεύθερον διατελεί και βελτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας. Ελεύθερα ζει και άριστα διοκείται (το αρχαίο γένος των Ελλήνων) και θα μπορούσε να κυριαρχήσει (παγκόσμια ) ….Αν ήταν πολιτικά ενωμένο! Φευ!

Και περί ενότητας:

Η ισχύς εν τη ενώσει. Αίσωπος
Ομονοούντων αδελφών συμβίωσιν παντός τείχους ισχυροτέρα είναι. Αντισθένης.
Από ομονοίης τα μεγάλα έργα. Δημόκριτος.
Un Concordia, ibi Victoria. Όπου ενότητα εκεί και νίκη. Λατινικό ρητό.
Έριν Μίσει. Περίανδρος. 
Η Διχόνοια σύμμαχον έχει το διαίρει και κυβέρνα. 

Και συνεχίζω με ενδεικτική αναφορά συνοπτική περί Βαυαρών δοτών πρώτων Βασιλέων της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση… και γενικά για την μισητή συμπεριφορά των ξένων έναντι της Ελλάδας, που εφάρμοζαν πάντα το Διαίρει και βασίλευε και αν δεν μπορούσαν να διαιρέσουν, τότε εξολόθρευαν τους αγωνιστές πολέμιους τους…

(Ίδε ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ)

Προστίθεται, ότι ο ανήλικος δοτός πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας Otto Friedrich Ludwing von Wittelsbachch (Όθωνας), από το Σάλτσπουργκ της Αυστρίας της δυναστεία Γλυξμβούργων, με την άφιξη του στο Ναύπλιο, στις 25 Ιαννουαρίου 1833 σε ηλικία 17 ετων με συνοδεια 3 κηδεμόνων Βαυαρών αντιβασιλέων ( Συνθηκη Λονδίνου 1832 των Μεγάλων Δυνάμεων) έφερε μαζί του αρχικά 3500 πάνοπλους Βαυαρούς, μετά ακολούθησαν άλλες χιλιάδες πραιτωριανοί ενισχυμένοι από πολυεθνικό στρατο των Μ.Δ., οι οποίοι κατέπνιξαν στο αίμα όλες τις εξεγέρσεις των «Ελεύθερων Ελλήνων». 

Π.χ. Εξέγερση Μάνης όπου οι Μανιάτες επέφεραν συντριπτική ήττα στους Βαυαρούς 1833, αλλά πλήρωσαν βαρύ τίμημα αίματος…

Εξαθλιωμένοι αγωνιστές στο Ναύπλιο ζητούν τρόφιμα για να μην πεθάνουν της πείνα. Η Βαυαρική αντιβασιλεία αποστέλλει υπέρτερο στρατό και αφού τους αιχμαλωτίζει τους βασανίζει αισχρά…

Σφαγές αγωνιστών Μεσσηνία 1834, Ακαρνανία 1836 κ.ά.π.

Διαβόητο ήταν το σώμα μισθοφόρων αλιτήριων Γερμανών, για τις βιαιοπραγίες κατά του Ελληνικού λαού… Γράφει ο Βαυαρός αξιωματικός Χριστόφορος Νέζερ. «Αλλά και το ποιόν των Βαυαρών στρατιωτών, δεν ήταν το καλύτερο, κατά το μεγαλύτερον μέρος του αποτελέσθη εξ αλητών… εκ του συρφετού του γερμανικού λαού». 

Και οι προκλήσεις μέχρι σήμερα των Γερμανών…ο Υπουργός Εσωτερικων της Γερμανίας (CSU ) Χορστ Ζεεχόφεν δήλωσε πρόσφατα: Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα…Ίσως να ήταν καλύτερα να μην ήταν προσωρινό…» 

Και τα πρώτα διατάγματα…, η διάλυση των ελληνικών ταγμάτων και σωμάτων των οπλαρχηγων, που έφεραν την ελευθερία στην Ελλάδα και η δίωξη τους, ακόμη και δολοφονία τους …Νέα κατοχή….. 

Αφυπνισθείτε Έλληνες… Περήφανοι και ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα όλες τις δυσκολίες και δεινά τα προερχόμενα, από τους άσπονδους συμμάχους, αλλά και την επάρατη πανδημία, με αυτοθυσία για να σώσουμε τα παιδιά μας …την Ελλάδα μας … Οι Έλληνες μόνο για Ιστάτη Ικεσία θα γονατίσουν και στους νεκρούς τους….

Έγραψε και λάλησε ο Μέγας Γιάννης Ρίτσος….

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. 

Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, ―εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,
Να τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.

Γράφει ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός (Αποσπάσματα)

«Η διχόνοια που βαστάει/ ένα σκήπρο η δολερή/ καθενός χαμογελάει/ «πάρ΄το» λέγοντας «και συ»./ Κειο το σκήπτρο, που σας δείχνει/ έχει αλήθεια ωραία θωριά/ μην το πιάσετε γιατί ρίχνει/ εισέ δάκρυα θλιβερά.»…..

Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε,/ για πατρίδα, για θρησκειά,/ σας ορκίζω αγκαλισθείτε,/ σαν αδέλφια γκαρδιακά./ Πόσο λείπει στοχασθείτε,/ πόσο ακόμα να παρθεί,/ πάντα η νίκη, αν ενωθείτε,/ πάντα εσάς θ΄ ακολουθεί…»

ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ…..ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ…. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…..
ΕΞΩΦΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ…Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΠΠ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ…. ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΝΑΖΙ…. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ… ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ…. ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΩΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ…. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑ ΝΕΟ  Δ΄ΡΑΪΧ…..
ΞΥΠΝΑ …ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ… ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ (Σολωμός) ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…..
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ …ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ .. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ….
ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ …. ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ … ΠΛΕΟΝ …. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ…. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΓΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ KGB, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ …
Η KGB ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜ. 1991 ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΓΕΛΤΣΙΝ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚ 1995, ΜΙΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ… Η ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ Α. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΗΚΕ… ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΗΓΕΤΙΔΑ ..ΕΛΕΟΣ…. ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ… ΕΘΕΛΌΤΥΦΛΟΥΝΤΕΣ…. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΦΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ… ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ …ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛ…. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΡΩΣΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ…..
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ …
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.

“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου έλα για πες μου τώρα.. Ποια είν’ η ομορφότερη σε τούτη δω τη χώρα;”
Ο καθρέφτης έδειξε να διστάζει για λίγο, αλλά στο τέλος απάντησε.
“Βασίλισσα μου όμορφη και σ’ όλα προικισμένη, ακόμα είσαι ωραία, μα ακόμα κι από σε πιο ωραία είν’ η Χιονάτη”(Ελλάδα.)
“Η βασίλισσα δεν μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά της. Πρασίνισε από το κακό της κι άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά της”
“Αυτή η καταραμένη Ελλάδα! Θα το πληρώσει πολύ ακριβά”.

Και παλαιότερα, Γερμανός στρατηγός Φον Λίμαν και Κεμάλ Αττατούρκ. Σύμμαχοι, συνένοχοι και συναυτουργοί σε εγκλήματα πολέμου….



ΜΕΜΟ. FIRST WORLD WAR… KALLIPOLI, SEPT. 1915, SLAUGHTER BY BARBARIC TURKS AND GERMAN NAZIS (DEAD 140-150000, INJURED 60-70000 – ENGLISH-FRENCH) etc.WW2, TURKEY HELPED GERMANY A LOT…. DARDANELIA, AIRPORTS, PORTS CLOSED FOR ALLIES. FOTO JULY 1941 IN BERLIN (you can see also Hitler s foto). TURKISH NEWSPAPERS, ANATOLI, SON POSTAN AND ALL OTHERS. IN WW 2, MAY 7th AND 22nd APRIL 1944 …WE REMAIN FRIENDS OF GERMANY!
Στον ΑΠΠ τον Σεπτ 1915 στην Καλλίπολη… σφαγιάστηκαν από τους βαρβάρους Τούρκους και τους Γερμανούς ΝΑΖΙ οι εγκλωβισμένοι Αγγλογάλλοι… (νεκροί 140-150000, τραυματίες 60-70000) (Οι υπεράριθμοι πλήρως εξοπλισμένοι ΝΑΖΙ και Τούρκοι απαγόρευσαν ακόμη και την περισυλλογή των τραυματιών και νεκρών από το πεδίο της άνισης μάχης…) ΒΠΠ η Τουρκία βοήθησε την Γερμανία τα μέγιστα. Για τους συμμάχους κλειστά τα Δαρδανέλια, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια. Φώτο Ιουλίου, 1941, (Διακρίνεται και η φώτο του Χίτλερ. Υπό την σκιά της υπέγραφαν τα σύμφωνα φιλίας και συμμαχίας…) Όλες οι Τουρκικές εφημερίδες π.χ. ANATOLI, SON POSTANT ακόμη και όταν η πλάστιγγα έγειρε νικηφόρα υπέρ των συμμάχων έγραφαν πρωτοσέλιδα ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ 22 Απρ. 2 Μαϊου 1944 κ.ά.
                           
Σύμφωνο μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία στις 18 Ιούνη 1941.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Η Άνγκελα Δωροθέα (Κασνερ) Μέρκελ (Angela Dorothea (Kasner)Merkel, 17 Ιουλίου 1954) είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU) που ασκεί καθήκοντα καγκελαρίου της Γερμανίας από το 2005 έως και σήμερα.
Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.
Η Μέρκελ ήταν μέλος της επίσημης νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος, της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ). Αργότερα έγινε μέλος περιφερειακού προεδρείου και γραμματέας αγκίτ-προπ της οργάνωσης, που έμεινε μέχρι το 1984. Από το 1973 μέχρι το 1978 σπούδασε φυσική στην Λειψία. Στο διάστημα αυτό (το 1977) παντρεύτηκε τον συμφοιτητή της Ούλριχ Μέρκελ. Ο γάμος αυτός διήρκεσε μέχρι το 1982. Από το 1978 μέχρι το 1990 εργάστηκε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας (ZIPC) στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου γνώρισε τον χημικό Γιοάχιμ Ζάουερ, τον οποίο παντρεύτηκε
Ο παππούς της, Ludwik Marian Kaźmierczak ήταν Πολωνός. Στην διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρετώντας το γερμανικό στρατό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στην γαλλική πλευρά, οπού εθελοντικά υπηρέτησε τον νεοσύστατο πολωνικό στρατό. Μένοντας στην Γερμανία, το 1930 άλλαξε το επίθετο του σε Κάσνερ. Πολωνικές ρίζες παρατηρούνται και στην οικογένεια της μητέρας.
Η Άνγκελα Μέρκελ μιλάει επίσης αγγλικά και ρώσικα.
(από την iefimerida)
Η αποκάλυψη του σκανδάλου των “μαύρων λογαριασμών” του CDU τον Νοέμβριο του 1999 σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας το 2000 και αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στη σταδιοδρομία της Μέρκελ. Αποκαλύφτηκε ένα σύστημα παράνομης χρηματοδότησης της κομματικής οργάνωσης μέσω λογαριασμών στην Ελβετία. Οι ανώνυμες αυτές “δωρεές” ανέρχονταν συνολικά στα 6,1 εκατομμύρια περίπου ευρώ, ενώ ο Χέλμουτ Κολ κατηγορηματικά αρνιόταν να προβεί σε οποιαδήποτε αποκάλυψη σχετικά με την προέλευση των παράνομων δωρεών. 30 Δεκεμβρίου 1998.
(από το The Best)
Η Αγκελα Μέρκελ έχει πράγματι κατά το ένα τέταρτο Πολωνική καταγωγή. Αυτό που ξέρουμε τώρα: Δεν είχε μόνο ο παππούς της πολωνική καταγωγή, αλλά η καγκελάριος γεννήθηκε ως Άγκελα Καζμίερτζακ. Ο παππούς της, ο Λούντβιχ Καζμίερτζακ, γεννήθηκε το 1896 στο Πόζναν, κατόπιν μέρος του γερμανικού Ράιχ. Η οικογένεια ήταν περήφανη για τις Πολωνικές ρίζες της. Προφανώς όχι όμως και ο παππούς που μετανάστευσε στο Βερολίνο όταν το Πόζναν έγινε και πάλι πολωνικό μετά το πέρας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
(από την Καθημερινή)
Μέρκελ: Η ζωή στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη
H ζωή στην κομμουνιστική Γερμανία ήταν απλούστερη και μερικές φορές μπορούσε να είναι «σχεδόν άνετη» με τον τρόπο της, δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung.
Μιλώντας στο γερμανικό έντυπο, ενόψει της αυριανής, 30ης επετείου της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, η Μέρκελ αναφέρει ότι η δυτική Γερμανία είχε μία μάλλον στερεοτυπική αντίληψη για την Ανατολική.
Η Αγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι είναι άλλο πράγμα το ανατολικογερμανικό κράτος και άλλο η ζωή των πολιτών του και σημειώνει:
«Με έχουν ρωτήσει εάν μπορούσε να είναι κανείς ευτυχισμένος στη Γερμανία, αν μπορούσες να γελάσεις. Ναι, και εγώ και πολλοί άλλοι έδιναν μεγάλη σημασία στο να μπορούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη κάθε μέρα, αλλά κάναμε συμβιβασμούς. Ηταν πολλοί αυτοί που δεν ήθελαν να αποδράσουν κάθε μέρα ή να φυλακιστούν. Αυτό το αίσθημα είναι δύσκολο να το μεταδώσεις».
(από το enikos)
Η Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ένα παρελθόν που δεν μπορείτε να το σκεφτείτε. Αυτός ήταν πράκτορας της KGB στην Ανατολική Γερμανία όταν έπεσε το Τείχος και σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος γι’ αυτό. Ίσως η αντιπαλότητα έχει τις ρίζες της στον ψυχρό πόλεμο. Η Μέρκελ πήρε μια γεύση από την «εκφοβιστική» του πολιτική από πολύ νωρίς. Όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Κρεμλίνο ως καγκελάριος, ο Πούτιν της έδωσε για παιχνίδι ένα σκυλάκι ως δώρο.
Η Μέρκελ φοβάται πάρα πολύ τους σκύλους ύστερα από ένα δάγκωμα που της επεφύλαξε ένας σκύλος στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Αλλά ο Πούτιν δε σταμάτησε εκεί. Στην επόμενη συνάντησή τους, στη θερινή κατοικία του στη Μαύρη Θάλασσα, άφησε ελεύθερο το μαύρο Λαμπραντόρ του. Η Μέρκελ κάθισε παγωμένη ενώ οι εικόνες έδειχναν τον Πούτιν με ένα σαρδόνιο χαμόγελο στο πρόσωπό του, με τα πόδια του διάπλατα ανοιχτά.
Επομένως, πως θέλει η Μέρκελ να βγούμε πραγματικά από το χάος του ευρώ; Θα χρειαστεί η Γερμανία να πληρώσει γι’ αυτό. Αν απαλλαγεί από την Ελλάδα; Να πιέσει περισσότερο τις Βρυξέλλες; Σίγουρα όχι….
(από την Καθημερινή)
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στέλνει στον Βλαντιμίρ Πούτιν μπουκάλια pilsner μπύρας που παράγεται στη Σαξονία, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».
«Κατά διαστήματα η Άγγελα μού στέλνει μερικά μπουκάλια μπύρας Radeberger» δηλώνει ο Ρώσος ηγέτης στο ντοκιμαντέρ «Putin» της VGTRK (Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων) αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο με το μικρό της.
(από το iefimerida)
Σαρκοζί: «Στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, για παράδειγμα, η Γερμανία δεν ήθελε πρόγραμμα αρωγής. ‘Σου άρεσε η Lehman; Θα λατρέψεις την Ελλάδα’, είπα στην καγκελάριο για να επιχειρήσω να την πείσω πως, όσο περισσότερο περιμένουμε για να βοηθήσουμε την Αθήνα, τόσο πιο δαπανηρό θα είναι»
(από το sigmalive)
Καθώς ο Τούρκος πρόεδρος έβγαζε το παλτό του την ώρα που τον υποδέχονταν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γ.Γ. των ΗΕ, η Άγγελα Μέρκελ έκανε μία κίνηση με το χέρι της, δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να πάρει το παλτό του Ερντογάν.
Αμέσως, όμως, έσπευσε ένας βοηθός του Ερντογάν και πήρε το παλτό του πριν η Γερμανίδα καγκελάριος αναγκαστεί να κάνει και τον… καλόγερο του Τούρκου προέδρου.
Ήδη, η Μέρκελ ακούει αρκετά αυτές τις ημέρες από τα γερμανικά ΜΜΕ για το… χαλί που έχει γίνει στην Τουρκία του Ερντογάν.
(από το pronews)
Η ανησυχία για την κατάσταση στη Λιβύη έχει εκτοξευθεί μετά τις τελευταίες δηλώσεις από αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, ότι προετοιμάζεται αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη, αλλά και τις δυνάμεις του στρατηγού Χ.Χαφτάρ να προελαύνουν προς το κέντρο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα η Γερμανίδα καγκελάριος στην επικοινωνία της με τον Πούτιν και πιστή σύμμαχος της Τουρκίας ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να “πιέσει τον Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεσή του στην Τρίπολη, μέχρι την διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου”.
Σε αυτή θα επιχειρηθεί να βρεθεί “πολιτική λύση” στο πρόβλημα της Λιβύης, σύμφωνα με τα όσα επιθυμεί η Άγκυρα και το φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης, όπου μετέχει η Τουρκία, άγνωστο με ποια αιτιολογία και ως τι, αλλά φυσικά όχι η Ελλάδα.
(από το iefimerida)
«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο της, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις συνομιλίες της Κυριακής.
«Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε πιέσεις στη Γερμανίδα Καγκελάριο;», είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου.
«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες. Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης, επισημαίνει η εφημερίδα Bild.
Η σύνοδος στη Μόσχα για την κατάπαυση του πυρός απέτυχε. Ο στρατάρχης Χαφτάρ έφυγε από τη συνάντηση χωρίς να υπογράψει συμφωνία.
«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα…», αναφέρει η εφημερίδα.
(από το Βήμα)
Η Αγκυρα, το χρώμιο και ο χρυσός των Εβραίων
Η Αγκυρα, το χρώμιο και ο χρυσός των Εβραίων Ο Σπύρος Κουζινόπουλος εξηγεί πώς τα αποθέματα χρυσού 27 τόνων στις αρχές του Β» Παγκοσμίου Πολέμου έφθασαν στο τέλος τους 216 τόνους.
Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τμήμα Ιστορίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τον εφοδιασμό της χιτλερικής Γερμανίας από την Τουρκία κατά την περίοδο του Β» Παγκοσμίου Πολέμου με χρώμιο και άλλες πρώτες ύλες για την Παρασκευή βαρέως οπλισμού….
(από το Ατέχνως)
Και μια λεπτομέρεια με «ελληνικό χρώμα»: Όταν στις 6 Απριλίου 1941 τα χιτλερικά στρατεύματα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με τον Αξονα, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρουστού Σαράτσογλου όχι μόνο αρνήθηκε να προσχωρήσει η χώρα του στον πόλεμο, στο πλευρό των συμμάχων, αλλά απέρριψε ακόμη και μια απλή συμβολική διπλωματική αποδοκιμασία της επίθεσης κατά της Ελλάδος. Η τακτική να «παίζει σε δύο ταμπλό» είχε να κάνει με την επιδίωξη της άρχουσας τάξης για την εξασφάλιση των περισσότερων ανταλλαγμάτων. Όπως έγινε γνωστό στις διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές οι Τούρκοι απαιτούσαν όχι μόνο εδάφη, όπως τη Θράκη, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία, αλλά και δικαιώματα με το αναχρονιστικό σύστημα των «εντολών» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στην Αλβανία. Επίσης, εξέφραζαν την επιθυμία να αποκτήσουν ελληνοκατοικημένες περιοχές, όπως τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και επιπλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δύο μήνες πριν την λήξη του Β ΠΠ, ακόμη και όταν η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των συμμάχων, ο τουρκικός τύπος ως την τελευταία στιγμή συμφωνούσε με τη βοήθεια που δινόταν στη Γερμανία και με  τη φιλία με τους Γερμανούς: «Σ όλο αυτό το πόλεμο δείξαμε τη φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε τη στιγμή που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη», έγραψε η «Ανατολή»στις 7 του Μάη του 1944. «Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας ως το τέλος» έγραψε με παρρησία η «Σον Πόστα»στις 22 του Απρίλη του 1944.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΦΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Η ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ;;;; ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.


Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια…..«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε» Σολωμός.

Διάταξη και επιμέλεια αναδημοσίευσης.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
www.ledrastory.com



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου