«Η Ελλάδα έστειλε καταδρομικό στο Καστελόριζο...» Διαμαρτύρεται η τουρκάλα εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης...

 


Δηλώσεις έκανε εξ ονόματός του υπουργείου Αμύνης η ταγματάρχης αεροπορίας Πινάρ Καρά. Η οποία αναφορικά με την Ελλάδα είπε τα εξής :

¨Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί πολεμικά πλοία σε νησιά ανατολικού Αιγαίου, με τρόπο που διαταράσσει το αποστρατικοποιημένο στάτους τους. Τελευταία από την πλευρά της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο, στο νησι Καστέλοριζο που έχει αποστρατικοποιημένο στάτους, εγκαταστάθηκε καταδρομικό σκάφος. Παρά τις τόσες εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκατόρικες και έκνομες ενέργειες της. Απέναντι σε αυτά η Τουρκία, συνεχίζει την προσπάθεια της για επίλυση των θεμάτων με ειρηνικές μεθόδους και διαμέσου της οδού του διαλόγου και διαπραγματεύσεων, που θα στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεων καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ η 11η συνάντηση αποφυγής διαφωνιών Τουρκίας-Ελλαδας. Εστάλη επίσημη πρόσκληση προς την Ελλάδα για την 4η συνεδρίαση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά ακόμη δεν υπήρξε απάντηση¨

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου