Τι είπε ο ΥΕΘΑ στους εργαζόμενους των ΕΑΣ για τη τύχη της εταιρείας και το νέο τυφέκιο


 
Τηλεδιάσκεψη των Σωματείων Εργαζομένων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με τη συμμετοχή των δύο Ομοσπονδιών, ΟΕΧΒΕ και ΠΟΕΜ, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, έγινε χθες.Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Εταιρείας και στην έλλειψη παραγωγικού έργου ενώ ζήτησαν από τον Υπουργό σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή της ΣΣΕ, που ήδη έχει συμφωνηθεί με την Διοίκηση της Εταιρείας, καθώς και τη νομιμοποίηση καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος.
Ο Υπουργός ανέφερε, ότι ήδη έχει αποφασιστεί να δοθεί στα ΕΑΣ παραγγελία ύψους 13 εκ. ευρώ που αφορά τα πυρομαχικά ασκήσεων 76/62. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι συνεχίζεται η παραγωγή του Minimi και του TAΚ ύψους 18 εκ. ευρώ που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Αιγίου.
Αναφέρθηκε, επίσης, στο Εθνικό Όπλο που είναι βέβαιο ότι τα ΕΑΣ θα συμμετέχουν στην παραγωγή του, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2022 – 2023. Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι διερευνάται η πιθανότητα να δοθούν παραγγελίες διαφόρων διαμετρημάτων πυρομαχικών σύμφωνα με τις ανάγκες των τριών (3) Σωμάτων και συζητούν την επισκευή των Α30 Αrtemis που θα δοθούν σε Βαλκανική χώρα.
Ο Υπουργός σημείωσε την αναγκαιότητα εκπόνησης Επιχειρησιακού Σχεδίου των ΕΑΣ από τη Διοίκηση της Εταιρείας, καθώς επίσης και προσκόμιση Ενημερωτικού Σχεδίου για παραγγελίες που μπορεί να υλοποιήσει το κάθε εργοστάσιο ξεχωριστά σύμφωνα με τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού.
Ολοκληρώνοντας, ο ίδιος χαρακτήρισε ως χρήσιμη και κρίσιμη την επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προτείνοντας μάλιστα να γίνεται μια (1) φορά το μήνα για ανταλλαγή απόψεων των δύο μερών.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αξιολόγησαν ως ιδιαίτερα θετική την όλη συνομιλία με τον Υπουργό και ευελπιστούν ότι με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν θα υπάρξουν οι αναγκαίες κινήσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία που θα οδηγούν σε μια αναπτυξιακή πορεία της μοναδικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας σε όπλα και πυρομαχικά.
Στο εργασιακό κομμάτι ελπίζουμε ότι και με την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας θα υπάρξει έγκριση της ΣΣΕ.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου