Αμερικανικό Πεντάγωνο ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ τους τούρκους: Οι S-400 της Τουρκίας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το NATO όχι οι S-300....!!!

 

Στις πρόσφατες τοποθετήσεις και «προτάσεις» του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «απάντησε» ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για το NATO «μεγαλύτερη απειλή είναι οι πύραυλοι S-400 της Τουρκίας από τους S-300».


Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου Τόμας Κάμπελ, ήταν κατηγορηματικός στην δήλωσή του για τους ρωσικούς πυραύλους αεροπορικής άμυνας που απέκτησε η Άγκυρα και στη σύγκρισή τους με τους S-300.

Ειδικότερα, η Τουρκία διά στόματος Χουλουσί Ακάρ προωθεί τον τελευταίο καιρό το «αφήγημα» περί «μοντέλου Κρήτης» θέτοντας στο προσκήνιο τους ελληνικούς πυραύλους S-300 που είναι στην Κρήτη, για να δικαιολογήσει την αγορά των S-400.

Ξεκάθαρο το Πεντάγωνο

Ωστόσο ο Τόμας Κάμπελ διευκρίνισε ότι δεν είναι το ίδιο. Η Ρωσία και η οι πύραυλοι S-400 που αγόρασε η Τουρκία από αυτήν, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το NATO, σε σχέση με τους S-300, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως όλες οι προσφορές που έκανε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα για τους αμερικανικούς Patrot απορρίφθηκαν.

Τέλος, ο Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου κάλεσε τη Τουρκία να μην «διατηρήσει» τους ρωσικούς πυραύλους λέγοντας ότι «αυτές οι πωλήσεις παρέχουν εισόδημα και επιρροή στους Ρώσους. Η Τουρκία είναι ένας μακροπρόθεσμος και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό το ζήτημα είναι ασυμβίβαστο με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι του ΝΑΤΟ».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου