''Κεραυνοί'' Ρώσων κατά Τουρκίας: ''Πάρτε πίσω τον χάρτη-σοκ-Θα το πληρώσετε''

 


Μεγάλη πρόκληση οι τουρκικές νεο-Οθωμανικές φιλοδοξίες για την ρωσική Δούμα

Οι σχέσεις της Τουρκίας με όλες τις χώρες σε δύση και Ανατολή ευρίσκονται κυριολεκτικά στην “κόψη του ξυραφιού”, με σαφή υπαιτιότητα όμως πολλών μεγάλων χωρών σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αλλά και Ρωσίας-Κίνας.

Οι χώρες αυτές (Γερμανία-Ιταλία-Ισπανία) εξασφαλίζουν μια αλαζονική ατιμωρησία στην Άγκυρα σε όλα τα διεθνή φόρα, επιτρέποντας την συνέχιση της παρουσίας της νεο-οθωμανικής ιδεολογίας από τους Τούρκους.

Ένας από αυτούς που κατηγορούν πολλές πολιτισμένες χώρες για αυτήν την στάση, είναι ο κορυφαίος Ισραηλινός αμυντικός αναλυτής και σύμβουλος της σημερινής ισραηλινής κυβέρνησης και αρθρογράφος της εφημερίδας Jerusalem Post, Seth j. Frantzman.      

Ο ίδιος σε ανάρτηση του σήμερα αναφέρει ότι “το καθεστώς της Άγκυρας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα καθεστώτα στον κόσμο, εν μέρει επειδή είναι εξουσιοδοτημένο και προστατευμένο από φίλους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να έχει πλήρη ατιμωρησία, ενώ το στηρίζουν επίσης το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα”.

Με λίγα λόγια ο Ισραηλινός ειδικός μια δίνει μια πολύ σαφή εικόνα της γεωπολιτικής θέσης της Τουρκίας, υποδεικνύοντας μας ουσιαστικά ότι αν στην θέση της Άγκυρας ήταν μια άλλη χώρα δεν θα της επιτρεπόνταν να κινείται με αυτόν τον τρόπο.

Η στήριξη όμως αρκετών χωρών σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, εξασφαλίζει την συνέχιση και την διαιώνιση της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και άλλα σημεία του πλανήτη.

Απόδειξη αυτής της στάσης ήταν εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TGRT, το οποίο παρουσίασε έναν χάρτη που απεικονίζει εδάφη που θα τεθούν υπό τουρκική επιρροή έως το 2050.

Ο κατάλογος αυτών των περιοχών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τον Λίβανο κά.

Αντίδραση ρωσικής Δούμας στα τουρκικά σχέδια για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (όχι του Πούτιν)

Δεκάδες βουλευτές της ρωσικής Δούμας σχολίασαν τον τουρκικό χάρτη που προβλήθηκε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι και περιελάμβανε εκτός όλων των άλλων και ρωσικά εδάφη. 

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του ρωσικού κράτους Αντρέι Κράσοφ, ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση σκέφτεται να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Επιπλέον ο ίδιος υποψιάζεται ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να καταλάβει (κάποια στιγμή στο μέλλον) εδάφη της Ρωσίας με την βία. 

Ο Κράσοφ κάλεσε τους Τούρκους πολιτικούς να εξερευνήσουν την ιστορία της Ρωσίας και υπενθύμισε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν βλέψεις σε εδάφη άλλων χωρών. 

Ο έτερος Ρώσος βουλευτής Pavel Shperov, διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θέλει να έχει την επιρροή που είχε πριν από τρεις αιώνες και δεν κρύβει τις προσδοκίες της για την Κριμαία.

Τέτοιοι τουρκικοί χάρτες αποτελούν τεράστια πρόκληση όμως όχι μόνο για την ρωσική Δούμα, αλλά για όλον τον πολιτισμένο κόσμο και την Ελλάδα και θα πρέπει να  ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας για τις αληθινές προθέσεις της Τουρκίας παντού γύρω της.

Το πρόβλημα της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής αφορά πλέον τους πάντες,  αφού τα όνειρα της Άγκυρας δεν περιορίζονται μόνο στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αλλά φτάνουν μέχρι την Λιβύη, την Β.Αφρική το Κασμίρ και το Ναγκόρνο/Καραμπάχ και ποιος ξέρει που αλλού ακόμη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου