Εξαιρετικό αφιέρωμα έκαναν τα '' Χανιώτικα Νέα '' στην Γεωργία Παντελάκη ( στην ομαδική φωτο της ΕΑΧ Χανιά, δεύτερη από αριστερά στην πάνω σειρά, δίπλα στην επί 20 χρόνια προπονήτρια της, Νατάσα Οτοβιτς ) η οποία έχει συμπληρώσει σχεδόν μία 7ετία με παρουσία στα πρωταθλήματα χάντμπολ σε Γαλλία και Γερμανία, αποτελεί δηλαδή μία από τις πιο σημαντικές πρέσβειρες του χανιώτικου αθλητισμού.
Oπως βέβαια λέει ο τελευταίος χρόνος είναι ουσιαστικά χαμένος με τα αλλεπάλληλα λοκντάουν αφού στη χώρα που βρίσκεται, σε αντίθεση με την Ιταλία, έχουν ανασταλεί και οι εθνικές κατηγορίες χάντμπολ.
Η Γεωργία Παντελάκη ξεκίνησε το 1992 στα 14 της χρόνια (γεν. 21-1-1978) να αγωνίζεται στην ομάδα του Α.Ο. Περιστερίου Χανίων ως αριστερή ίντερ και αριστερή εξτρέμ. Στην ίδια ομάδα έπαιξε και η αδελφή της Χριστίνα.
Συνέχισε στον ίδιο όμιλο μέχρι το 2004 όταν το Περιστέρι ενσωματώθηκε στον ΑΟ Κύδων. Για 12 χρόνια έπαιζε εκεί μέχρι που πήρε μεταγραφή στην ΕΑΧ Χανίων. Είχε 4 φορές συμμετοχή σε πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας, και τα υπόλοιπα στην Α2 κατηγορία.
Τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τέλος της αγωνιστικής σεζόν βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων και αγωνίστηκε στην Γαλλία και στην ομάδα Sambre – Avesnois Handball.
Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους επέλεξε να συνεχίσει στη Γερμανία και έκτοτε είναι μέλος της α ομάδας και β ομάδας παίζουν σε δύο κατηγορίες CDG/ DAV Wuppertal. Εξι χρόνια δηλαδή, με μία παύση 2 χρόνων λόγω εγκυμοσύνης των διδύμων παιδιών της.
Ως πολύ άσχημη χρονιά για τον αθλητισμό θεωρεί το 2020 η Γεωργία αφού αντί να μετράμε γκολ και επιδόσεις μετράμε κρούσματα κορωνοϊού :
“Το 2020 είναι μία χαμένη δυστυχώς αγωνιστική χρονιά και όπως φαίνεται και το 2021. Τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και οι προπονήσεις ήταν πολύ λίγες και χωρίς νόημα δυστυχώς λόγω του κορωνοϊού. Αυτή την στιγμή όλα είναι σε παύση αγώνες και προπονήσεις, και όπως καταλαβαίνεις μόνο κακό κάνει στους αθλητές αυτό”.
Εδώ επισημαίνει ότι όχι μόνο οι μικρότερες κατηγορίες αλλά και οι Bundesliga Α ανδρών και γυναικών σταμάτησαν και αυτές. Μόνο η Εθνική Γερμανίας είχε παιχνίδι το προηγούμενο Σάββατο. “Εμείς είμαστε στην Landesliga 1, τρίτη εθνική κατηγορία μετά τις Bundesliga Α και Β ενώ συνολικά υπάρχουν έξι κατηγορίες!” λέει.
Για το αν υπάρχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με το πρώτο λοκντάουν της άνοιξης και το σημερινό θεωρεί ότι υπάρχουν, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο: “Το πρώτο lockdown ήταν όλα απαγορευμένα και κλεισμένοι στα σπίτια μας. Το δεύτερο και αυτό που διανύουμε είναι λίγο πιο χαλαρό (σχετικά). Δουλεύουμε τις μισές ώρες από τις κανονικές, με την εστίαση μόνο πακέτο, όλα τα γυμναστήρια κλειστά, και κάνοντας λιγοστές προπονήσεις σε ανοιχτά πάρκα ίσα ίσα για συντήρηση των αθλητών και καιρού επιτρέποντος.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά κρούσματα κι εδώ και τα πράγματα δείχνουν ότι σίγουρα δεν θα γίνουν ξανά αγώνες. Το πρωτάθλημα εδώ ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε μέχρι του χρόνου όλα τα πράγματα είναι ρευστά όπως και σε όλα τα άλλα”
Πλέον η Γερμανία και το Βούπερταλ αποτελεί έναν σταθμό ζωής εκεί γνώρισε τον σύζυγο της με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Ηταν μοιραίο, τονίζει:
“Η απόφαση να παραμείνω στο εξωτερικό μετά την Γαλλία προέκυψε αφού μου έκαναν πρόταση στη συνέχεια για να αγωνισθώ σε ομάδα του Βερολίνου. Τελικά όμως αποφάσισα να έρθω στο Wuppertal γιατί είχα μία γνωστή μου οικογένεια. Απέρριψα την πρόταση γιατί ήταν λιγότερο καλή. Εδώ στο Wuppertal μου βρήκαν και δουλειά συν τα χρήματα. Με δυνατότητα να μείνω μόνιμα. Μετά γνώρισα τον άντρα μου κι έμεινα τελικά. Ήταν της μοίρας…”
Ο σύζυγος της Χαϊδευτός Καμτσιώρης, που είναι Έλληνας γεννημένος στη Γερμανία, είναι και αυτός αθλητής και μάλιστα Παγκοσμιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης. Ως μέλος της Εθνικής Γερμανίας. Υπήρξε ένα διάστημα που αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τον ΒΑΟ και τον Εθνικό ΓΣ -έχει βρεθεί στο βάθρο στα 72 κ. του πανελληνίου πρωταθλήματος- ενώ επέλεξε τα χρώματα της γενέτειρας του.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου