Και εμείς θεωρούμε την αριστερά "ξένο σώμα" με τον Ελληνισμό. Juan
Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα αφαίρεσε ακόμη και το εμβατήριο για τη Βόρειο Ήπειρο, χωρίς καμιά ανταπόκριση από την Αλβανία
Εκπλήσσονται οι Έλληνες αστοί που ο Φίλης και οι σύντροφοί του αποκαλούν τη Βόρειο Ήπειρο, "Νότια Αλβανία". Καμία έκπληξη. Πάντα θεωρούσαν όχι μόνον την Βόρειο Ήπειρο, αλλά παλαιότερα και τα Δωδεκάνησα, και την Κύπρο, ότι είναι περιοχές αποκομμένες από τον ελληνισμό!
Η Ελένη Ευαγγ. Κλαπανάρα, παρέθεσε με στοιχεία αποφάσεις της Αριστεράς στην βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα του Σ. Μάρκου, που αποδεικνύουν το λόγου το αληθές. Να μου επιτραπεί να σχολιάσω μερικές από αυτές τις αποφάσεις.
* Απόφαση της 2ης ολομέλειας της Κ.Ε του ΚΚΕ κατά το 5ο τακτικό Συνέδριο τον Νοέμβριο 1934: «…για το σκοπό αυτό οι κυρίαρχες τάξεις δραστηριοποιούν εξαιρετικά Εθνικιστική προπαγάνδιση των μαζών και τον ιμπεριαλιστικό αλυτρωτισμό (Β.Ήπειρος, Κύπρος, Δωδεκάνησα)». Παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιήθηκε και κατά την απελευθέρωση της Μακεδονίας και Θράκης, όπου γινόταν λόγος για «κατάκτηση του μακεδονικού και θρακικού λαού από την αθηναϊκή μπουρζουαζία», και καλούσε για απελευθέρωσή τους και αυτονομία.
* Διακήρυξη του αρχηγού του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη στο λόγο του κατά το συνέδριο ιδρύσεως του Α.Κ.Ε τον Ιούνιο του 1936: «..η πλουτοκρατία της χώρας μας, προβάλλει κατακτητικές βλέψεις πάνω στη Β.Ήπειρο, το Μοναστήρι και την Ανατολική Ρωμυλία».
* Η διακήρυξη του ΚΚΕ στις 26/11/1940. Ένα μήνα μετά την επίθεση των Ιταλών κατά της Ελλάδος: «...αφού οι Ιταλοί έχουν διωχθεί πια πέρα από τα σύνορα, ο πόλεμος της Ελλάδος είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ». Είναι η εποχή που Στάλιν και Χίτλερ είναι σύμμαχοί και μοιράζονται τα εδάφη κατακτημένων ευρωπαϊκών χωρών. Η Αριστερά, δεν ήθελε εκδίωξη των Ιταλών από τα ελληνικά χωριά της Β. Ηπείρου.
* Η απόφαση της Κ.Ε του ΚΚΕ που κοινοποιήθηκε σαν ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ στις 7/12/1940: «…ο πόλεμος προκλήθηκε από τη Βασιλομεταξική σπείρα που διατάχτηκε από Εγγλέζους ιμπεριαλιστές και δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της Πατρίδος μας». Η Ελλάδα δηλαδή επιτέθηκε στην Ιταλία!
Μπορώ να παραθέσω άπειρα τέτοια στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι η Αριστερά είναι συνεπής στις θέσεις της, κι ας πέρασαν δεκαετίες. Δεν θα προχωρήσω, επειδή ο σκοπός μου δεν είναι να οξύνω καταστάσεις, αλλά να σημειώσω την σκόπιμα παραπλανητική προπαγάνδα, ότι η Ελλάδα είχε και έχει ιμπεριαλιστικές βλέψεις.
Κατ’ αρχάς, όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο, δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να αγνοεί ότι ευρίσκεται σε ισχύ η Συνθήκη της Κέρκυρας του 1914, που παρέχει Αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο, αναγνωρίζουσα την ύπαρξη εθνικής, και όχι μειονοτικής, ελληνικής κοινότητας.
Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα αφαίρεσε ακόμη και το εμβατήριο για την Βόρειο Ήπειρο, σε ένδειξη καλής θέλησης, χωρίς καμιά ανταπόκριση από την Αλβανία, η οποία επιπροσθέτως ανακινεί ζήτημα Τσάμηδων, που ούτε ο Χότζα δεν το είχε πράξει. Μάλιστα δε, αντί να καταγγελθεί η ιμπεριαλιστική πολιτική της Αλβανίας, η ελληνική πολιτεία προβαίνει συνεχώς σε παραχωρήσεις προς αυτήν.
Βεβαίως, η Αριστερά καταγγέλλει και τον Μ. Αλέξανδρο ως ιμπεριαλιστή. Στην δε Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων με τα Σκόπια, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, προτιμήθηκε να συμμετέχει και μία κυρία που υποστηρίζει δημοσίως την μη καθολική ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Το κακό είναι ότι ποτέ οι αστοί πολιτικοί, που επιδίδονται συνήθως σε πατριωτισμό του καναπέ και όχι της δράσης, δεν αποστόμωσαν την ανθελληνική προπαγάνδα περί δήθεν ιμπεριαλιστικής Ελλάδας. Μια φορά μόνον στην πολυχιλιετή ιστορία της, ελληνικά στρατεύματα βρέθηκαν να πολεμούν, όχι για ελευθερία των λαών, ούτε για απελευθέρωση ελληνικών εδαφών, αλλά για εξυπηρέτηση των κυρίαρχων δυνάμεων, όπως στην περίπτωση που ο Βενιζέλος έστειλε στρατεύματα να πολεμήσουν εναντίον των μπολσεβίκων στην Ουκρανία, και έδωσε την αφορμή στον Λένιν να εξοπλίσει τον Κεμάλ.
Όλοι οι πόλεμοι των Ελλήνων ήσαν αμυντικοί ή απελευθερωτικοί. Μηδέ της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίον η Αριστερά αποκαλεί σφαγέα, και μαύρο πρόβατο της ελληνικής ιστορίας.
Ίσως, προσεχώς, να παραθέσω την αιτιολόγηση των πολέμων του Μ. Αλεξάνδρου, σύμφωνα με τα επιχειρήματα που παραθέτει ο Ισοκράτης και την προτροπή για πόλεμο στην Ασία, στην επιστολή του "Προς Αλέξανδρον".
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου