Είναι κοινά αποδεκτό ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν είδαμε την καλλιέργεια της Ελιάς ως επαγγελματική καλλιέργεια με την μορφή που την συναντάμε και στην Ευρώπη αλλά και εκτός, με τις οργανωμένες σε Συνεταιρισμούς και με επαγγελματικό επίπεδο ( Ιταλία – Ισπανία – Καλιφόρνια – Αυστραλία ) σε ενωμένα και όχι κατακερματισμένα κτήματα με καλλιέργειες ελαιόδεντρων για την ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου.
Στην χώρα μας η κυρίαρχη τάση ήταν και είναι « να βγάλω το λάδι της χρονιάς ».
Από αυτά τα μικρά κτήματα με την μικρή παραγωγή ελαιολάδουυπάρχουν λίγοι Έλληνες με όραμα αλλά και θέληση να ασχοληθούν, θα λέγαμε και με τον απαραίτητο χρόνο αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια, αλλά και γνώση για την επίτευξη ενός αυτονόητου στόχου.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου