Ανοίγει τις πύλες του το 2ο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival

Ανοίγει τις πύλες του το 2ο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η καρδιά του κρητικού, ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα «χτυπά» στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival.

Με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, περισσότερους παραγωγούς, επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, το φεστιβάλ πραγματοποιείται το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου Aquila Atlantis.

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια είναι ακόμα περισσότερα, ενώ έχουν στόχο να παρέχουν μόρφωση και γνώση γύρω από ανταγωνιστικά αντικείμενα και διεθνείς τάσεις.

Από τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσθήκες στο φετινό festival, το Champagne Breakfast το πρωί της Κυριακής, που αποτελεί μια πολύ διαδεδομένη τάση στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Η ημέρα αρχίζει με αφρώδεις οίνους, σαμπάνια, καθώς και κορυφαίας ποιότητας γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το βράδυ του Σαββάτου είναι αφιερωμένο στο Secret Party. Μετά τα σεμινάρια και τις γευσιγνωσίες της πρώτης ημέρας, λίγοι εκλεκτοί που θα προλάβουν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, συμμετέχουν σε ένα πάρτυ γεμάτο μυστήριο, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν μία μόλις ώρα πριν την έναρξη του.

Στο φετινό Festival πραγματοποιείται επίσης ο τελικός του Dinapoja Cocktail Challenge, του πρώτου διαγωνισμού Cocktail που έχει τη βάση του στο Mediterranean Bartending μέσα από τη χρήση αγνών υλικών της κρητικής γης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.
11.30 – 13.00: Σεμινάριο γευσιγνωσίας για την τέχνη του Blending. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν μετά το σεμινάριο, μία αριθμημένη συλλεκτική φιάλη Blend κρασιού, το οποίο θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.
14.30 – 16.00: Το Food & Wine Pairing σε πραγματικό χρόνο. Σε συνεργασία με την Taste Academy οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν και βιώνουν την εμπειρία ταιριάσματος γεύσεων με το κρασί.
17.00 – 19.00: Η Ιταλία με τα Aperitivo της έρχονται στο χώρο του OINOTEKA Wine Exploring Festival, μέσα από ένα σεμινάριο πραγματική … μαγεία.
22.00: ΟΙΝΟΤΕΚΑ Secret Party. Για μία ακόμα χρονιά, το νούμερο 1 Secret Party στην πόλη έχει υπογραφή. Εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός θέσεων για λίγους σε έναν χώρο – έκπληξη που ανακοινώνεται με γραπτό μήνυμα, μόλις μία ώρα πριν την έναρξη του πάρτυ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.
11.00 – 12.00: Champagne Breakfast. Η διαρκώς αυξανόμενη τάση του «πρωινού» σε συνδυασμό με Αφρώδεις Οίνους, έρχεται στο OINOTEKA Wine Exploring Festival. Από τις 11.00 το πρωί και για μία μόνο ώρα, η Διεθνής τάση γίνεται μέρος του Festival με κορυφαίας ποιότητας αφρωδών οίνων και πλούσια εδέσματα, αλμυρά και γλυκά για τη συνοδεία των ποτών. Το πιο ιδιαίτερο πρωινό του κόσμου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival.
12.00 – 14.00: Αμέσως μετά το Champagne Breakfast, ακολουθεί ξενάγηση στο χώρο των αφρωδών οίνων και της βασίλισσας σαμπάνιας. Πλούσιες γευστικές δοκιμές αφρωδών οίνων, αλλά και της πολυβραβευμένης σαμπάνιας Charles Heidsieck.
15.00 – 16.30: Ένα πλούσιο σεμινάριο για τη διαρκώς αυξανόμενη τάση των ροζέ κρασιών και το κατάλληλο ταίριασμα τους με γλυκές και αλμυρές γευστικές επιλογές.
18.00 – 20.00: Dinapoja Cocktail Challenge. Ο μεγάλος τελικός! Οι finalist του πρώτου διαγωνισμού ανάδειξης της τάσης του Mediterranean Bartending μέσα από τη χρήση υλικών της κρητικής γης, διαγωνίζονται για την πρώτη θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/01/2017

11.30 – 13.00: ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΗ «ΜΥΤΗ» ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σίμος Γεωργόπουλος
Ο Σίμος Γεωργόπουλος μας μυεί στην τέχνη του Blending μέσα από μια πρωτότυπη γευσιγνωσία. Διαλέξτε το στυλ του κρασιού που προτιμάτε, ζήστε την εμπειρία της δημιουργίας του και αποκτήστε μια μοναδική, αριθμημένη φιάλη του κρασιού που θα προκύψει και θα εμφιαλωθεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό.

14.30 – 16.00: ΤΑ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σίμος Γεωργόπουλος
Γιατί το κρασί δεν ταιριάζει με το πιάτο μας; Τι πρέπει να αποφύγουμε και τι να αναζητήσουμε σε κάθε ετικέτα που θα φέρουμε στο τραπέζι; Ο Σίμος Γεωργόπουλος όχι μόνο δίνει τις απαντήσεις, αλλά και με τη βοήθεια απολαυστικών προτάσεων από την Taste Academy μας τις παρουσιάζει στην πράξη.

17.30 – 19.00: APERITIVO: ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιώργος Δενδράκης (The Art Of Cocktail)
Ζήστε τη μαγεία ενός απογεύματος στην Ιταλία. Δοκιμάζοντας κλασικά Aperitivo και Apericena, αλλά και παραλλαγές με ελληνικά προϊόντα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/01/2017

12.00 – 14.00: ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ PROSECCO ΣΤΗΝ CHAMPAGNE
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιώργος Φλούδας
Διαδικασιά παραγωγής και διαφορές prosecco και σαμπάνιας. Γευστικές δοκιμές

15.00 – 16.30: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΖΕ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Χρήστος Σιώμος
Νέα τάση, αυξανόμενη διείσδυση στην αγορά και οι σωστές πρακτικές ταιριάσματος των ροζέ κρασιών.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Wine Pass (Είσοδος για 1 ημέρα): 6.00 €
- Wine Pass (Είσοδος για 2 ημέρες): 10.00 €
- Premium Pass (Είσοδος για 2 ημέρες και συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια): 65.00 €
- Σεμινάρια | Κόστος συμμετοχής ανά σεμινάριο: 15.00 €

Μέλη Cellar Door: - 20 % (Εκτός Premium Pass & Secret Party)
Σπουδαστές Σχολών Μαγειρικής & Επισιτισμού: - 20 % (Εκτός Premium Pass & Secret Party)

σ.σ. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΤΕΚΑ (Γερωνυμάκη 4 – 6)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου