Διαμαρτυρία κατοίκων των Βασιλικών έξω απο το Hot-Spot!

kentro-filoxenias-prosfygwnΚάτοικοι των Βασιλικών έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής τους και διαμαρτύρονται για τη δομή, στην οποία μεταφέρθηκαν, σήμερα, πρόσφυγες από τον άτυπο καταυλισμό στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη, ενώ η σημερινή διαμαρτυρία είναι συνέχεια ανάλογων κινητοποιήσεων προηγούμενων ημερών από κατοίκους της περιοχής.

Ολοκληρώθηκε  σήμερα αργά το απόγευμα, η αστυνομική επιχείρηση για τη μετεγκατάσταση των αλλοδαπών από τη 530η χιλιομετρική θέση της Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ειδικότερα, 1.158 άτομα και συγκεκριμένα 1.100 Σύροι και 58 Ιρακινοί μετακινήθηκαν με 31 λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. (Βασιλικά)

Αύριο, η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην εκκένωση των άλλων δύο άτυπων καταυλισμών στην περιοχή, αυτού στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα κι αυτού στο ξενοδοχείο, στη στροφή για Ευζώνους.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου