Τα Dental Portraits του εγκαινιάζει ο Γιώργος Βαρδάκης

Ο Γιώργος Βαρδάκης

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης Dental Portraits από τον Διεθνώς Βραβευμένο Γιώργο Βαρδάκη στο πλαίσιο του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ Ουτοπία.

Η έκθεση του Γιώργου Βαρβάκη έχει ένα ιδιαίτερο θέμα: τα οδοντιατρικά πορτραίτα. Θέμα που καταδεικνύει την πολυπλοκότητα της προσέγγισης του φωτογράφου απέναντι σε όλα τα ανθρώπινα ερεθίσματα, αλλά και το καλλιτεχνικό βάθος ενός έργου που σίγουρα δεν είναι δυνατόν να εξαντληθεί υπό το πρίσμα μόνο μιας οπτικής.

Διότι το project Dental Portraits είναι εμπνευσμένο από την οδοντιατρική εργασία του Γιώργου Βαρδάκη και αποτυπώνει αποκλειστικά και μόνο, όχι μοντέλα φωτογραφίας, αλλά πραγματικούς ασθενείς στη διάρκεια επίσκεψης τους στο ιατρείο.

Οι φωτογραφίες βγαίνουν αποκλειστικά ασπρόμαυρες, ενώ η καταγραφή γίνεται με φιλμ μεσαίου φορμά, αφού για την αποτύπωση τους χρησιμοποιούνται δύο αντίκες φωτογραφικές μηχανές.

Ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Βαρδάκη δίνει έμφαση στα μάτια, τα οποία στην καρέκλα του οδοντιάτρου αποτυπώνουν όλα τα συναισθήματα. Φόβος και αγωνία, προσμονή για ίαση και ικανοποίηση μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, είναι ορισμένα μόνο από τα συναισθήματα που καταγράφονται στα Dental Portraits.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Ο Γιώργος Βαρδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Ζει στο Ηράκλειο, Κρήτης, είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Είναι χειρουργός οδοντίατρος με διδακτορικό στην περιοδοντολογία.

Ασχολήθηκε με την φωτογραφία στην αρχή του διδακτορικού του το 1997, και το 2010 άρχισε μαθήματα για ερασιτέχνες φωτογράφους στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης. Από τότε παραμένει ενεργό μέλος της Εταιρίας.

Συμμετείχε για πρώτη φορά το 2011 στον Εθνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή σαλόνια κι εκθέσεις από το 2011.

Έχει κερδίσει από τότε, πολλές διακρίσεις σε διάφορες χώρες, με έργα του να γίνονται δεκτά σε Διεθνείς Εκθέσεις σε ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα, Σλοβενία, Ολλανδία, Αργεντινή, Σερβία, Αυστρία και αλλού. Έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια από τη UPI, πολλά ασημένια και αρκετές τιμητικές διακρίσεις.

Τα φωτογραφικά του projects Memories, Give me your hand και Lost in memories επιλέχθηκαν και δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό National Geographic.

Είναι μέλος της P.S.o.C. (Photographic Society of Crete), UPI (United Photographers International) και PSA (Photographic Society of America).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου