Η ΑΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ


Γράφει ο δημοσιογράφος Θανάσης Ζωγράφος

Οι πλούσιοι μετανάστες και η δεύτερη Ελλάδα
Σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση "Millionaire Migration in 2015"  3.000 από τους 55.000 εκατομμυριούχους που βρίσκονται στην Ελλάδα  (το 5% δηλαδή) «έφυγαν» για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Αυτό κάνει την χώρα μας πρωταθλήτρια, αφού το συνολικό ποσοστό των εκατομμυριούχων του πλανήτη, που εγκατέλειψαν τον τόπο τους αναζητώντας ασφαλέστερο περιβάλλον για τις όποιες δραστηριότητες τους, διαμορφώνεται στο 9% και μόνο το 4% μοιράζεται ανάμεσα σε άλλες χώρες!

Από το σύνολο αυτής της κατηγορίας «ξενιτεμένων» στον κόσμο... τις ΗΠΑ επέλεξαν μεταξύ άλλων οι 7.000, ενώ την Αυστραλία προτίμησαν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι, με επιπρόσθετο ίσως κριτήριο την δυναμική και όπως φαίνεται αποτελεσματική προσπάθειά της, ακόμα και με «καμπάνιες» να αποθαρρύνει την είσοδο στους προσφυγο-μετανάστες.

Η δική μας Ελλάδα. Tην ίδια περίοδο η «δική μας» Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό και μαζί της χάνεται ο ελληνισμός… Ενώ στον ίδιο χρόνο η εθνική μας κυριαρχία παραδόθηκε ως μη εξυπηρετήσιμο ενέχυρο.

Επιπλέον στην ίδια χρονική τοποθέτηση, εκτός από την εθνική ταπείνωση, την εξαθλίωση, την απόγνωση ή την αβεβαιότητα του ελληνικού λαού, πλήθος οικογενειών θρηνούν πληρώνοντας το υπέρτατο τίμημα της αξιακής και οικονομικής κρίσης, αφού μαζί με τις συγκεχυμένες περιπτώσεις που αφορούν θανάτους με περίεργες περιγραφές ή αμφισβητήσιμες αιτιολογίες που μάλιστα διαφαίνονται και από την διαφορά των επίσημων στοιχείων μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και ΕΛ.ΑΣ (με απόλυτη ασυμφωνία) υποψιάζεται κανείς πως οι αυτοκτονίες υπολογίζονται ίσως και πάνω από 50.000…

Η Ελλάδα… της Νέας Υόρκης! Την ίδια ώρα που η πλερέζα (μαύρο πέπλο) καλύπτει από άκρη σε άκρη τον άλλοτε ελληνικό χάρτη, κάποιοι ανόητοι ακροβατούν σε «κόκκινες γραμμές» και αρκούνται να μοιράζονται, ανάμεσα στο ξεθωριασμένο γαλάζιο και στο κόκκινο ή το ξεπλυμένο ροζ!

Αυτήν ακριβώς την ώρα που η «δική μας» Ελλάδα αιμορραγεί κάποιοι ανακάλυψαν μια άλλη, κάπου βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης  και  περιχαρής  ο Ελληναράς υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  δεν άντεξε την πρόκληση!

Άφησε για λίγο τη Θράκη για να γνωρίσει από κοντά και την άλλη Ελλάδα!
Όπου ταξίδια και "χαρά"…αυτός από κοντά!

Ήταν μία παράλειψη πολλών δεκαετιών είπε… Και συνέχισε: «Μία εκκρεμότητα, μετά από 195 χρόνια, διευθετήθηκε σήμερα με ένα συγνώμη για την καθυστέρηση από πλευράς της Ελλάδας μας και με ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», που εκφράστηκε με ένα συμβολικό δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, μία κασετίνα με το εθνόσημο και την υπογραφή του, στον Δήμαρχο της Πόλης William D. Reilich. Αλλά και με ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα φιλίας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της επίσημης και πολύ συγκινητικής τελετής. Μήνυμα το οποίο παρέδωσα και σε πλαίσιο από ξύλο ελιάς, με την υπογραφή του Πρωθυπουργού, ώστε να μείνει ως ανάμνηση στο γραφείο του Δημάρχου»

Στο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά, σας απευθύνομαι στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αμερικής. Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Τέρενς Κουίκ στην πόλη Ελλάδα των Ηνωμένων Πολιτειών μου δίνει την ευκαιρία να τονίσω την ιστορική σημασία και φυσική ομορφιά της πόλης σας, ενός τόπου - σύμβολο των στενών δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς μας.

Είμαι υπερήφανος, όπως και όλοι οι Έλληνες, που μία πόλη με το όνομα Ελλάδα βρίσκεται στην Αμερική. Οι ιδρυτές της Ελλάδας, ως γνήσιοι Φιλέλληνες, εμπνεύστηκαν από τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επανάστασης. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι θερμά ειρήνη και ευημερία».

Ο Τέρενς Κουίκ, διαβίβασε, επίσης, πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον Δήμαρχο της Ελλάδας, να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Μετά το τέλος της επίσημης τελετής, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στα σχολεία της πόλης, που όλα φέρουν ελληνικά ονόματα όπως Αθηνά, Αρκαδία, Ολυμπία κλπ
Ξεναγήθηκε, τέλος, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, η οποία με την ευκαιρία της επίσκεψης του εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας, είχε ειδικά αφιερώματα στον Μέγα Αλέξανδρο, με σειρά δεκάδων σχετικών βιβλίων και με την προτομή του στη μέση της κυρίας αίθουσας, που είναι δώρο του Δήμου της Ρόδου, με την οποία η πόλης της Ελλάδας είναι αδελφοποιημένη από τη δεκαετία του '90.

Καλή και σημαντική η σύσφιξη σχέσεων και οι ανταπόδοση τιμής. Ωστόσο με δεύτερη ανάγνωση αρκετά είναι και τα ερωτηματικά που προκύπτουν… 
Πχ. Γιατί τώρα κύριοι; Έτσι ξαφνικά το θυμηθήκατε και είπατε μιας και δεν έχετε κάτι πιο σοβαρό, καλό είναι να κλείσετε μια ακόμα εκκρεμότητα; Με την δική μας Ελλάδα τί θα κάνετε; Πότε θα τακτοποιήσετε και τις εκκρεμότητές σας απέναντι στο Ελληνικό λαό; Μετά από195 χρόνια;

Αξιακή και οικονομική κρίση
. Η λογική των εξαρτημένων από άλλους, αρχίζει από τις ανάγκες του σήμερα προσπερνώντας τις αιτίες του χθες.
Δεν επισημαίνονται οι αιτίες, δεν αποκαλύπτονται οι αίτιοι και δεν αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα τακτικής αυτοπροστασίας του κοινωνικού δικαίου. 

Η οικονομική συνδρομή από τρίτους με αντάλλαγμα σειρά μνημονίων (πρώτο δεύτερο τρίτο…) και με την σειρά των δόσεων, μεταφέρονται αιτίες και υποχρεώσεις στο διαρκές μέλλον, και υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς…
 Όποιοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά την αντιμετώπιση της αξιακής και οικονομικής κρίσης, τις αιτίες ή τους χειρισμούς και στηριζόμενοι σε ίδιες δυνάμεις διαβλέπουν το αύριο σεβόμενοι τους κανόνες αξιών και όχι υποτασσόμενοι στους τρίτους, κατηγορούνται από τους εξαρτημένους ως εκτός τόπου και χρόνου.  Δεν είναι απορίας άξιο που υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες ακόμα και για το αυτονόητο! Κάποιοι συνδέονται αρνητικά με το παρελθόν και με ίδιο συμφέρον. 

Υπεύθυνοι ή συνυπεύθυνοι, αυτουργοί ή ηθικοί αυτουργοί που κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στην οικονομική και πολιτική εξουσία, σπρώχνουν κι άλλο πίσω το παρελθόν…   

Δεν το ψάχνουν. Απλά το συμπιέζουν δημιουργώντας  ύποπτα «μυστικά» περάσματα. Για να κρατηθούν και να προχωρήσουν, προσφεύγουν σε τρίτους για δάνεια οικονομικής ενίσχυσης.

 Μεταφέρουν τα χρέη από το βαθύ παρελθόν στο ρηχό παρόν και του απαισιόδοξου σήμερα στο ακόμα χειρότερο μέλλον, αφήνοντας την υποχρέωση τακτοποίησης σε κάποιους άλλους. 

Στους επόμενους. Οι επόμενοι στους επόμενους και η ιστορία επαναλαμβάνεται! Εν τω μεταξύ, ο βαθμός εξάρτησης από τους τρίτους όλο ανεβαίνει με αποτέλεσμα την υποταγή σε εκείνους που μεθοδεύουν πρωτίστως τα αξιακά, για να ακολουθήσουν τα  οικονομικά και γεωγραφικά εθνικά πεδία.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου