Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι υγειονομικοί φορείς κατά της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα διαθέσιμα

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι υγειονομικοί φορείς κατά της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα διαθέσιμα

Στα ποινικά και αστικά δικαστήρια θα προσφύγουν οι επικεφαλής των υγειονομικών φορέων της χώρας μας κατά της οριακής απόφασης του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας.


Μετά το πέρας της σύσκεψης των επικεφαλής των υγειονομικών φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Απριλίου με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι επικεφαλής των φορέων εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση για το θέμα:

 

«Οι Υγειονομικοί στηλιτεύουν την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥσε ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας τους.
Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ θα τεθεί ενώπιον των Αρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων.
Οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες θα γίνει η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου