Αθανάσιος Κατσίκης: Οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό οδηγούν τους οδοντιάτρους στην φτωχοποίηση!

Αθανάσιος Κατσίκης: Οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό οδηγούν τους οδοντιάτρους στην φτωχοποίηση!

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης προέβη στην εξής δήλωση:


«Σήμερα οι οδοντίατροι όλης της χώρας αγωνίζονται και απεργούν για να έχει προοπτική και βιωσιμότητα η οδοντιατρική περίθαλψη του Ελληνικού λαού και η δυνατότητα των ιδίων των οδοντιάτρων να ασκούν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους.
Διακόψαμε τον διάλογο με την κυβέρνηση για το προσχέδιο του νόμου για το ασφαλιστικό, καθώς δεν έχουμε δει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο και καμία αναλογιστική μελέτη. Οι ρυθμίσεις του προσχεδίου του νόμου για το ασφαλιστικό απειλεί να επιτείνει με ένταση την έξοδο των οδοντιάτρων από το επάγγελμα, καθώς και να επιδεινώσει τους αριθμούς των νέων επιστημόνων οι οποίοι εγκαταλείπουν την χώρα για να εργαστούν με αξιοπρέπεια στο εξωτερικό.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι ανύπαρκτη η τήρηση των συνταγματικών υποχρεώσεων της ιδίας της πολιτείας, η οποία στερεί συστηματικά τον ελληνικό πληθυσμό και τους ασφαλισμένους της χώρας μας από το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό της στοματικής υγείας.
Μαζί με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες της χώρας, δίνουμε και σήμερα την μάχη για μία δίκαιη αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, χωρίς εξοντωτικές και δημευτικές ρυθμίσεις εις βάρος του εισοδήματος των οδοντιάτρων και των λοιπών επιστημόνων, μιας και οι ρυθμίσεις του προσχεδίου οδηγούν τον κλάδο στην φτωχοποίηση».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου