H κοινωνία της Πιερίας είναι σε αναβρασμό! Σιγή ιχθύος από τους κυβερνητικούς…

Καμία αντίδραση από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Πιερίας μετά την χθεσινή αποκάλυψη από το «Ο.Β» του εγγράφου μεταβίβασης του στρατοπέδου «Γεωργάκη Ολύμπιου» στο Υπ. Εσωτερικών.

Ας μη ξεχνάμε ότι στις 13/1/2016 (πέντε μέρες μετά την υπογραφή της παραχώρησης) εξέδωσαν «αυστηρή» ανακοίνωση που διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για την δημιουργία Κέντρου φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη, αποκαλούσαν την αποκάλυψη του βουλευτή ΝΔ Κ.Κουκοδήμου στο «Ο.Β.» για μεταφορά των κοντέινερς της Σίνδου στην Ανδρομάχη «παντελώς αναξιόπιστη, ανεύθυνη και ψευδή» και βεβαίωναν τον Πιερικό λαό ότι θα «ενημερώνουν έγκαιρα και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία για κάθε σχετική εξέλιξη».

Θα περιμέναμε μια υπεύθυνη απάντηση αλλά δυστυχώς μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν την λάβαμε.

Ένα άλλο στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι για πρώτη φορά, για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο, δεν παραβρέθηκαν – καλέστηκαν  όλοι οι βουλευτές (τέσσερις) και ο Δήμαρχος Κατερίνης μαζί στο ραντεβού με τον Υπ. Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό επιβλήθηκε για λόγους κομματικής γραμμής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι παραβρέθηκαν μόνο οι τρεις τους…

Το ότι αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική φωνή της Πιερίας μήπως το σκέφτηκε κανείς;

Και σε τελική ανάλυση οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείοντας τον έτερο βουλευτή Πιερίας και τον Δήμαρχο Κατερίνης (ο οποίος μόνος του μερίμνησε να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό) σκέφτηκαν ότι «χρεώνονται» την αντιδεοντολογική συμπεριφορά;

Ήδη από χθες το πρωί η κοινωνία της Πιερίας είναι σε αναβρασμό!

Γιατί διαπίστωσε ότι για άλλη μία φορά πήρε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ψεύτικες διαβεβαιώσεις.

Αποδείχτηκε περίτρανα  ότι τελικά η απόφαση ήταν ειλημμένη και μάλιστα με τις υπογραφές και των δυο κυβερνητικών εταίρων.

Μία λύση υπάρχει: η επιτροπή του Ταμείου Εθνική Άμυνας να ανακαλέσει την απόφασή της για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Γεωργάκη Ολύμπιου» στο Υπ. Εσωτερικών.

Μέχρι να γίνει αυτό, οι πολίτες της Πιερίας δεν θα σταματήσουν να εναντιώνονται σε όσους θέλουν να αποφασίζουν σε κλειστές συναντήσεις, για αυτούς χωρίς αυτούς.

Γεγονός πάντως είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα (χθες αν γινόταν) αν λάβουμε υπόψη και την χθεσινή δήλωση του επίτροπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι «Σε 4 εβδομάδες πρέπει να είναι έτοιμα τα "hotspots" (κέντρα καταγραφής,  διαπίστευσης ή ταυτοποίησης μεταναστών)»  αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρέπει να γίνουν πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα…
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα-Φώντας Μπαραλιάκος

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου