Τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν τηγανίζονται σε ελαιόλαδο... ακόμα και από τα βραστά!

Τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν τηγανίζονται σε ελαιόλαδο... ακόμα και από τα βραστά!
​Αν θέλετε να τρώτε θρεπτικά λαχανικά, φροντίστε να τα σοτάρετε ή να τα τηγανίζεται σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνιστούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, στην Ισπανία.   Σε μελέτη που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο καθίστανται πιο υγιεινά ακόμα και από τα βραστά!   Αυτό, λένε, οφείλεται στο ότι με το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία και σε ελαιόλαδο αυξάνεται η αντιοξειδωτική δύναμή τους και τα επίπεδα των φαινολικών ενώσεων που περιέχουν....
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου