Ο Νταβούτογλου βλέπει «πιθανό ρόλο» και της ISIS και του PKK στο μακελειό


νώ η έρευνα για την πολύνκερη επίθεση στην Άγκυρα συνεχίζεται αλλά αρκετοί στην Τουρκία εμφανίζονται...


 εξ αρχής «δύσπιστοι», ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως και οι τζιχαντιστές της ISIS και το PKK «μπορεί να έχουν παίξει ρόλο» στο μακελειό.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως οι «έρευνες βαθαίνουν» για το νήμα της επίθεσης.
O Νταβούτογλου επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πως η Άγκυρα «είναι αποφασισμένη να πολεμήσει τις ομάδες που συνδέονται με κούρδους εξτρεμιστές».
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχετικά με «διασυνδέσεις με το κουρδικό PYD», η βάση του οποίου βρίσκεται στη Συρία. Την οργή της Άγκυρας προκαλέσαν αναφορές πως οι κουρδικές ομάδες στη Συρία -οι οποίες αντιτίθενται στον Άσαντ και την ISIS- λαμβάνουν εξοπλισμό από τις ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν, όπως μεταδίδει το Associated Press, πως τέθηκαν υπό κράτηση δύο άτομα που είχαν αναρτήσει στο Twitter μηνύματα που μπορεί να θεωρηθεί ότι δείχνουν «πρότερη γνώση» της επίθεσης.
Κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται ανώνυμα το AP υποστήριξε πως οι δύο έχουν διασυνδέσεις με το ΡΚΚ. Τα μηνύματα φέρεται να ήταν «η βόμβα θα εκραγεί στην Άκγυρα» και «τι θα γίνει εάν η ISIS βάλει βόμβα στην Άγκυρα;».
Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο συγκεντρώσεις του φιλοκουρδικού HDP είχαν γίνει δύο φορές στόχος αιματηρών επιθέσεων. Ο επικεφαλής του HDP, Σελαχτίν Ντεμιρτάς, δεν είχε κρύψει τις ανησυχίες του για νέα χτυπήματα.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου