H Aργυρώ μαγειρεύει μαριναρισμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο με κους κους

Πεντανόστιμο κοντοσούβλι με τέλεια μαρινάδα…

 

Υλικά…

 

συνταγής:

4 φιλέτα στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. λευκό σιρόπι μπαλσάμικο
λίγες σταγόνες χυμός λεμόνι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο
κρεμμύδι
χρωματιστές πιπεριές σε τέταρτα
Για το κους κους:
2 φλ. κους κους
2 φλ. ζεστό νερό
1 μελιτζάνα κόκκινη και κίτρινη πιπερίες
1 κρεμμύδι
1 κολοκύθι μαϊντανό, δυόσμο και κόλιανδρο ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
1/2 φλ. χυμός λεμόνι αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές το κοτόπουλο. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το σιρόπι, το λεμόνι, το σκόρδο και τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες. Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ κοτόπουλο μαριναρισμένο με λαχανικα, πιπεριές και κρεμμύδι. Ψήνουμε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 15″, γυρίζοντάς το κάθε 3″-4″ για να ψηθεί απο όλες τις πλευρές.
Όση ώρα ψήνεται, αν θέλουμε το αλείφουμε με σιρόπι μπαλάμικο.
Βαζουμε το κους κους σε μπολ και το καλύπτουμε με το νερό να φουσκώσει.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μπουκιές, τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10″-15″ στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν αλλά όχι να αλλάξουν χρώμα. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με τα υγρά υλικά, λάδι μπαλσάμικο, πορτοκάλι και λεμόνι. Ανακατεύουμε να κρυώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφρατεύουμε το κους κους με πιρούνι, προσθέτουμε τα λαχανικα με όλα τα υγρά τους και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.Το κους κους αν μείνει μερικές ώρες με τα υλικά του να μαριναριστεί, γίνεται τέλειο.

www.argiro.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου