ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ FTSE 100,DAX,CAC 40. Ισχυρή ανάκαμψη σήμερα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες

ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ FTSE 100,DAX,CAC 40. Ισχυρή ανάκαμψη σήμερα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες.Με τον
καλύτερο τρόπο διέκοψαν το τριήμερο πτωτικό τους σερί οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κλείνοντας σήμερα με σημαντικά κέρδη, τα οποία τροφοδοτήθηκαν αφενός από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα και αφετέρου από τις προσδοκίες ότι οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας θα υποχρεώσουν τις κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν χαλαρή τη νομισματική τους πολιτική.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 6.339 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,50% στις 10.065 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,43% στις 4.662 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,46% στις 360,99 μονάδες. Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ο δείκτης αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά πέριξ των 395 μονάδων, από τις 422 μονάδες που ανέμεναν οι ερωτηθέντες τον Ιούλιο αναφέρει το deal.gr

Στο ταμπλό, η Unilever σημείωσε κέρδη 3,4%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων.

Επίσης, η Man Group ενισχύθηκε κατά 4,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι καθαρές εισροές στον όμιλο ξεπέρασαν τα 1,4 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Burberry σημείωσε απώλειες 7,9%, καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν στις 1,11 δισ. στερλίνες για το α΄ εξάμηνο χρήσης έναντι εκτιμήσεων για 1,16 δισ. δολάρια.

Θετικά επίσης στην αγορά λειτουργεί και η δήλωση του Έβαλντ Νοβότνι, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ανέφερε ότι απαιτείται να γίνουν νέες προσπάθειες για να ενισχυθεί ο ρυθμός αύξησης των τιμών στην Ευρωζώνη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου