Τα ......capital controls αποφυλάκισαν την Βίκυ Σταμάτη!

Τα ......capital controls τελικά αποφυλάκισαν την Βίκυ Σταμάτη σήμερα το πρωί.Αποφυλακίστηκε χωρίς να χρειαστεί τελικά να προκαταβάλει την εγγύηση των
50.000 ευρώ η Βίκυ Σταμάτη καθώς ο συνήγορος του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν λόγω capital controls.

Η κ. Σταμάτη αναχώρησε με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ από το Δρομοκαΐτειο, όπου εκρατείτο, και μετέβη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού απ όπου και τυπικά αποφυλακίστηκε.

«Δεν ήμουν σε διακοπές, ήμουν στο ψυχιατρείο», δήλωσε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους της Δικαιοσύνης και στους δικηγόρους της, οι οποίοι όπως είπε «τη βοήθησαν να εγκαταλείψει το κολαστήριο». «Εύχομαι το παιδί μου να βγει σε μια κοινωνία λύκων ως λιοντάρι. Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμά του, με περιμένει. Όσοι δεν με στήριξαν, μού έκαναν καλό γιατί τα κατάφερα μόνη μου» πρόσθεσε για να καταλήξει απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους: «Μην ασχοληθείτε άλλο μαζί μου»
Πως υπερέβη το σκόπελο της εγγύησης

Ο δικηγόρος της Κ. Παγορόπουλος πέτυχε την αποφυλάκιση επικαλούμενος την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 21ης Ιουλίου με την οποία αναστέλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου λόγω των capital controls οι καταβολές εγγυήσεων από κρατούμενους που πρόκειται να αποφυλακίσουν.

Σε περίπτωση που η ισχύς της ΚΥΑ δεν παραταθεί πέραν της 31ης Οκτωβρίου, η Βίκυ Σταμάτη έχει προθεσμία το αργότερο ως τις 5 Νοεμβρίου να καταβάλει τα χρήματα της εγγύησης.

«Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Βίκυ Σταμάτη, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ευχαριστούμε τις εισαγγελικές αρχές και την πολιτεία. Για τα χρήματα της εγγύησης, είναι ένα ποσό που θα δυσκολευτούμε να το συγκεντρώσουμε αλλά θα προσπαθήσουμε» είπε ο κ. Παγορόπουλος μεταφέροντας και την ικανοποίηση του Ακη Τσοχατζόπουλου που τελικά η σύζυγός του θα επιστρέψει κοντά στο παιδί τους.

Ερωτηθείς ο έτερος συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αν τα χρήματα της εγγύησης θα βρεθούν από τους «φίλους του Ακη» απάντησε «Οταν χάσεις την δύναμή σου όλοι σε ξεχνούν. Ποιοι φίλοι του Ακη; Δεν ξέρουμε εμείς κανέναν φίλο του».

Πρόσθεσε δε πως όπως υποστήριζε η υπεράσπιση από την αρχή, ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματά της η Βίκυ Σταμάτη ήταν να βρεθεί κοντά στο παιδί της.  πηγή


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου