ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ – Μέσα σε οκτώ χρόνια κατέρρευσε η μεσαία τάξη στην Ελλάδα

Η μεσαία τάξη, που για δεκαετίες ήταν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας (…και κοινωνίας), έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Η αποκαλυπτική έκθεση της Credit Suisse δείχνει με ανάγλυφο τρόπο την αλλαγή, επί τα χείρω, που υπέστησαν τα μεσαία στρώματα της Ελλάδας που μέχρι το 2007 θεωρούνταν από τα πλουσιότερα του κόσμου. Συγκεκριμένα, από το 2008 έως σήμερα περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες υποβαθμίστηκαν σε χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων μειώθηκε κοντά στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μείωση της τάξης του 43% και άνω, αν αναλογιστεί κανείς ότι η σημερινή αξία των περιουσιακών στοιχείων της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα αγγίζει τα 678 δισ. δολάρια, από σχεδόν 1,2 τρισ. δολάρια που άγγιζε στην κορυφή του 2007.

Οι αιτίες του αφανισμού της μεσαίας τάξης

Η κατάρρευση της αξίας των ακινήτων, η βουτιά του χρηματιστηρίου και της κεφαλαιοποίησης των μετοχών, αλλά και το σημαντικό έδαφος που έχασε το ευρώ είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» για τον αφανισμό του πλούτου του Έλληνα της μεσαίας τάξης.
πηγη pentapostagma.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου