Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας συνέδριο διεθνούς βεληνεκούς για θέματα αξιοποίησης δεδομένων Παρατήρησης Γης προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα.
Το συνέδριο με τίτλο “The role of Earth Observation in Agriculture: towards creating reliable data and new services for a competitive Agri-Sector; The case of AGRO_LESS” θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS, στην Θεσσαλονίκη, στις 09:30π.μ.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Κοινές Στρατηγικές Αναφοράς για τις Αγροτικές Δραστηριότητες Μειωμένων Εισροών» με ακρωνύμιο «AGRO_LESS», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» από τον επικεφαλής εταίρο του έργου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του ρόλου της Παρατήρησης Γης στην γεωργία. Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η συμβολή των αξιόπιστων δεδομένων και των νέων υπηρεσιών που δημιουργούνται από την Παρατήρηση Γης στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα ενώ παράλληλα, μέσα από συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θα καταδειχθεί η αξία νέων σύγχρονων εργαλείων (δορυφόροι, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τηλεμετρικοί αισθητήρες). Τέλος, τα αποτελέσματα και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από το έργο AGRO_LESS θα συζητηθούν σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα και τις μελλοντικές προοπτικές των πρακτικών της γεωργίας μειωμένων εισροών, όχι μόνο στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.
Η ατζέντα αλλά και ο διεθνής χαρακτήρας του συνεδρίου το καθιστούν μείζονος σημασίας. Μεταφέροντας τη δική τους σχετική εμπειρία, θα παρευρεθούν υψηλά ιστάμενα επίσημα πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Γενική Διευθύντρια της Διακυβερνητικής Ομάδας Παρατήρησης της Γης (GEO) των Ηνωμένων Εθνών, κα. Barbara Ryan, και διακεκριμένοι επιστήμονες που εκπροσωπούν εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εταίρων του έργου τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Βουλγαρία.
Οι εταίροι του έργου ευελπιστούν ότι το συνέδριο αυτό θα ανοίξει νέους ορίζοντες και θα αποτελέσει το εφαλτήριο μιας ευρύτερης διατομεακής δικτύωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω σε θέματα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα.
Το συνέδριο θα μεταδοθεί απευθείας μέσω live-streaming στην εξής διεύθυνση: http://ift.tt/1Wc5iTp
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: http://ift.tt/1MjvEn7
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου