Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, συμπλοκές στη Μυτιλήνη

Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο γραφείο του Λιμενικού Σώματος, όπου γίνονται οι καταγραφές των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μας. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μετανάστες, προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους που περίμεναν υπομονετικά, για να κερδίσουν χρόνο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και μοιραία είχαμε εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες ευτυχώς, κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, κάποιοι μετανάστες που θεώρησαν ως υπαίτιους της καθυστέρησης της καταγραφής τους, τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αντέδρασαν με χειρονομίες.

Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες, οι οποίοι, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί. Τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου και υπολογίζεται ότι η πληρότητα αυτή θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν μετά την προσπάθεια που υπήρξε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν και με έκτακτο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν πάνω από 1.820 άτομα. Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη με σκοπό να πάρει μέρος και σε συσκέψεις για τα προβλήματα από τις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Στο μεταξύ, το πρωί της Κυριακής ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Ψερίμου με αποτέλεσμα να αγνοείται έως τώρα ένα 15χρονο αγόρι. Οι μετανάστες, 11 στον αριθμό, περισυνελέγησαν σώοι από αλιευτικό και διερχόμενο σκάφος και μεταφέρθηκαν στη νησάκι της Καλόλιμνου απ' όπου περιπολικό σκάφος του λιμενικού τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλύμνου.

Παράλληλα, τουλάχιστον 1.400 Σύροι πρόσφυγες έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω, ενώ 216 φιλοξενούνται σήμερα στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στο Βοτανικό, η χωρητικότητα του οποίου μπορεί να υποστηρίξει 600 με 700 άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, οι υφιστάμενες δομές στην Αθήνα επαρκούν, καθότι η κινητικότητα των προσφύγων είναι συνεχής. Ανθρωποι φεύγουν και έρχονται κάθε μέρα, οπότε αφενός ο αριθμός δεν είναι ποτέ σταθερός, αφετέρου παραμένει μικρός.

1728 μετανάστες στο Αιγαίο το τριήμερο

Σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, η οποία ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν σε 66 περιστατικά έρευνας που έλαβαν χώρα από την Παρασκευή το πρωί 14/08 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 17/08, στα νησιά Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλόλιμνου, Κω και Μεγίστης.
πηγη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου