Τουρκία: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν ίσως και τους 100… ΙΚ;


Τουλάχιστον τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Τουρκία από τη βομβιστική επίθεση στην περιοχή του Σουρούκ στην επαρχία Σαλινούρφα, στα σύνορα με την Συρία. Όλες οι ενδείξεις, σύμφωνα με τους Τούρκους, αποδεικνύουν πως την επίθεση αυτοκτονίας εκτέλεσαν φανατικοί του Ισλαμικού Κράτους.
«Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας του ΙΚ», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος. «Ο αριθμός των νεκρών, φοβάμαι πως θα αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 100 άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ειδικοί του τουρκικού Στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αρχίσει να ερευνούν το σημείο της έκρηξης. Ωστόσο, τα ερωτηματικά είναι πολλά, καθώς η βομβιστική επίθεση λειτουργεί μάλλον υποβοηθητικά προς την Τουρκία.
Η Τουρκία βοήθησε και ενδεχομένως βοηθά ακόμα το ΙΚ. Άρα επίθεση κατά της Τουρκίας από το ΙΚ δεν είναι και τόσο λογικό να πραγματοποιηθεί, εκτός αν στόχος ήταν οι Κούρδοι. Και πράγματι, κουρδικές πηγές, αναφέρουν πως στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν Κούρδοι νεολαίοι που πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο της Αμάρα, στο Σουρούκ.
Οι πλειοψηφία των νεκρών και των τραυματιών είναι, επίσης, Κούρδοι. Κατά συνέπεια κάποιος… καχύποπτος θα μπορούσε να αναρωτηθεί εάν η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΙΚ για να εκκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με μερικούς ανυπότακτους Κούρδους.

defence-point


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου