Βίντεο σε κινητά από παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν μοιραστεί τα τελευταία χρόνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συχνά ψεύτικα, αδύνατον να επαληθευτούν ή χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για δικαστική χρήση, είπε η Διεθνής Ένωση Δικηγόρων.
Το app "Eyewitness to Atrocities" ("Μάρτυρας φρικαλεοτήτων") καταγράφει το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης, την ημερομηνία και ώρα, και τα τριγύρω δίκτυα Wi-Fi για να επιβεβαιωθεί ότι τα βίντεο δεν έχουν παραποιηθεί, πριν σταλούν σε μια βάση δεδομένων που ελέγχεται από μια ομάδα νομικών εμπειρογνωμώνων.
"Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο εντελώς στη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή δικαιοσύνη ...και να δώσει λύση στις δυσκολίες απόδειξης που σχετίζονται με τα στοιχεία από κινητά τηλέφωνα", δήλωσε ο διευθυντής της ΔΕΔ, Μάρκ Έλλις στο Ρόιτερς τηλεφωνικά.
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε μετά από ένα θέμα που προέκυψε το 2011 όταν το Κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης πρόβαλε βίντεο το οποίο δήθεν έδειχνε στρατιώτες της Σρι Λάνκα να εκτελούν φυλακισμένους επαναστάτες Ταμίλ.
Η ΔΕΔ, μια διεθνής οργάνωση δικηγόρων και δικηγορικών γραφείων, είπε ότι συνεργαζόταν με ομάδες προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων για να γίνει χρήση της εφαρμογής σε περιοχές με έντονο πρόβλημα συρράξεων όπως η Συρία, το Ιρακ και η Ουκρανία.
http://ift.tt/1Dj3EFHΠηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου