Κίνα: Ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου με 438 αγνοούμενους. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κίνα: Ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου με 438 αγνοούμενους

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες που έχουν εγκλωβιστεί στο κουφάρι του κινεζικού κρουαζιερόπλοιου, που βυθίστηκε χθες το βράδυ στον ποταμό Γιανγκτσέ με 458 επιβαίνοντες, στην πιθανόν χειρότερη ναυτική τραγωδία των τελευταίων 70 ετών στην Κίνα. Το «Αστέρι της Ανατολής», μήκους 76 μέτρων...
πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πρώην πρωτευουσών της χώρας, της Νανκίν (ανατολικά) και της Τσονκίνγκ (κεντρικά) όταν ναυάγησε στην περιοχή Τζιανλί (επαρχία Χουμπέι) χθες το βράδυ στις 21:28 τοπική ώρα.
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά έχουν διασωθεί μόλις 14 άνθρωποι, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Κίνα: Το πλοίο με 458 άτομα βυθίστηκε γρήγορα.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί μόλις 6 επιβατών, 438 επιβαίνοντες εξακολουθούν και αγνοούνται.
Τόσο ο καπετάνιος όσο και ο πρώτος μηχανικός, που έχουν διασωθεί, υποστήριξαν ότι το πλοίο επλήγη από έναν «ανεμοστρόβιλο».
Με την ελπίδα ότι υπάρχουν επιζώντες που έχουν εγκλωβιστεί στο κύτος του πλοίου, μία ομάδα 140 βατραχανθρώπων έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το έργο των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες, η βροχή και οι ισχυροί άνεμοι.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε εικόνες από τη διάσωση μίας γυναίκας 65 ετών που ανέσυραν οι διασώστες με τη βοήθεια σκοινιών.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στα ξένα μέσα ενημέρωσης σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων περιμετρικά της περιοχής του ναυαγίου διαπίστωσε μία ομάδα δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν λόγω της καταρρακτώδους βροχής.


Κίνα: Ανασύρθηκε 85χρονη ζωντανή μέσα από το κύτος του πλοίου
Λίγα λεπτά μετά τα την τραγωδία άρχισε να βρέχει και «η βροχή έπεφτε στο δεξί πλευρικό τοίχωμα του πλοίου και κατέκλυζε πολλές καμπίνες» περιέγραψε ο Ζανγκ Χουί, ένας από τους διασωθέντες στο πρακτορείο Νέα Κίνα.
Ο ίδιος, που πρόλαβε να φορέσει ένα σωσίβιο κατέληξε να κολυμπάει στα ταραγμένα νερά του Γιανγκτσέ μαζί με περίπου «12 ανθρώπους που φώναζαν για βοήθεια».
Σύμφωνα με έναν κατάλογο που δημοσιεύτηκε από μία εφημερίδα του Νανκίν, τη Dongfang Weibao, η «μεγάλη πλειονότητα» των επιβατών ήταν ηλικίας 60 έως 80 ετών.

Ναυτική τραγωδία στην Κίνα με 458 επιβάτες
Συγγενείς των αγνοουμένων συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Σανγκάη όπου πολλοί εκ των επιβατών είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους, ενώ εξέφρασαν την οργή τους για την έλλειψη ενημέρωσης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου