Ημερίδα για την απώλεια του υποβρυχίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» το 1940

Ημερίδα αφιερωμένη στο απωλεσθέν υποβρύχιο «ΠΡΩΤΕΥΣ» (Υ-3) πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο 16 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με ώρα ενάρξεως τις 10:45.

Η Ημερίδα αυτή οργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων (ΕΛΣΥΒ), με αφορμή τα εγκαίνια του Μνημείου των 48 πεσόντων μελών του πληρώματος του άτυχου υποβρυχίου, που θα γίνουν τον επόμενο μήνα, και το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο στα ανοικτά των Οθωνών στις 29 Δεκεμβρίου 1940, συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο όλο το πλήρωμά του.

Η έναρξη της Ημερίδος θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΕΛΣΥΒ Αντιναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Ραδίτσα ΠΝ, ενώ ακολούθως σύντομη ιστορική αναδρομή στη δράση του υποβρυχίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» θα γίνει από τον σημερινό Διοικητή της ιστορικής Διοικήσεως Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου, Πλοίαρχο Βασίλειο Κάτσικα ΠΝ.
Το λόγο στη συνέχεια θα λάβει ο συγγραφεύς – ιστορικός και δημοσιογράφος Γεώργιος Λεκάκης, ενώ η ημερίδα θα κλείσει με το θέμα «Γηραλέοι θηρευτές. Πολεμώντας τον εχθρό με απαρχαιωμένο υλικό» που θα αναπτύξει η συγγραφέας και ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου.

Το συντονισμό της παρουσιάσεως της Ημερίδος έχει ο συνάδελφος δημοσιογράφος Λεωνίδας Μπλαβέρης, ενώ στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου, στη διάρκεια της εκδηλώσεως θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από τη δράση του υποβρυχίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» (Υ-3).

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου