Ρέγκλινγκ: Εντυπωσιακό τείχος προστασίας από Grexit

Ρέγκλινγκ: Εντυπωσιακό τείχος προστασίας από Grexit

Με τους μηχανισμούς EFSF και ESM η ζώνη του ευρώ έχει χτίσει εντυπωσιακό τείχος προστασίας 700 δισ. ευρώ και δεν επηρεάζεται από τις αβεβαιότητες στην Ελλάδα, τόνισε από τη Λισαβόνα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.



Ο Ρέγκλινγκ εστίασε στο γεγονός πως μετά την κρίση εφαρμόστηκαν γενναίες μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε χώρες με προγράμματα του EFSF και του ESM όπως η Πορτογαλία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο ενισχύθηκε.



Δεν υπάρχει spill-over



Σημείωσε πως οι αυστηρότεροι κανόνες που τέθηκαν έδωσαν στην Κομισιόν περισσότερη δύναμη, ενώ την ίδια στιγμή τέθηκαν οι βάσεις για πλήρη τραπεζική ένωση με εναρμονισμένους κανόνες και κεντρική εποπτεία για τις συστημικές τράπεζες.



«Το αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων είναι η ΟΝΕ, να είναι πιο ισχυρή και λιγότερο ευάλωτη από ό,τι πριν από την κρίση. Οι αγορές το αναγνωρίζουν αυτό. Παρά τις πρόσφατες αβεβαιότητες σχετικά με Ελλάδα, οι αντιδράσεις των αγορών περιορίσθηκαν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει διάχυση (spill-over) σε άλλη περιοχή του ευρώ», ανέφερε.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου