Κακλαμάνης: Το νομοσχέδιο για τον Ξηρό επιχειρεί να κατευνάσει τις ακραίες πτέρυγες

Κακλαμάνης: Το νομοσχέδιο για τον Ξηρό επιχειρεί να κατευνάσει τις ακραίες πτέρυγες

Τα συνθήματα των μεταλλωρύχων από τις Σκουριές Χαλκιδικής που διαδηλώνουν έξω από την Βουλή μετέφερε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Νικήτας Κακλαμάνης σημειώνοντας ότι « την ώρα που οι μισοί δίνουμε μάχη να μην αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός και οι άλλοι μισοί για να αποφυλακιστεί, έξω διαδηλώνουν χιλιάδες μεταλλωρύχοι φωνάζοντας «Δεν είμαστε επαίτες ούτε αναρχικοί είμαστε εργάτες από Χαλκιδική»».





Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου υποστήριξε ότι «το σύνολο των Δημοκρατικών δυνάμεων θα έπρεπε να εργάζεται για πολιτική συναίνεση και ομοψυχία για την δύσκολη διαπραγμάτευση» ενώ πρόσθεσε πως «όλοι εδώ μέσα θα έπρεπε να συμφωνήσουμε στο ότι δεν δεχόμαστε οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Φαντάζεστε να υπήρχε ένα 300 – 0 και να το είχε στην τσέπη του ο Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις; Αυτό θα έπρεπε να επιδιώκει η κυβέρνηση και αντ αυτού συζητάμε για την ασφάλεια».



Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση με τις προωθούμενες διατάξεις επιχειρεί «εξαργύρωση του πολιτικού γραμματίου σε περιθωριακές ομάδες και ακραίες συνιστώσες ενόψει του έντιμου συμβιβασμού. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα βρει απέναντι την αριστερή πτέρυγα και σπεύδει να φέρει διατάξεις που την ικανοποιούν, θέτουν όμως σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια. Αποτελεί πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατευναστούν οι ακραίες του φωνές».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου