Παλαιά εκρηκτικά του Β’ΠΠ εξουδετέρωσαν οι άνδρες του ΤΕΝΞ


Ένα διήμερο σκληρής δουλειάς, σε τρία διαφορετικά σημεία της Ελλάδος, είχε το έμπειρο προσωπικό του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, εξουδετερώνοντας ανευρεθέντα τυχαίως βλήματα και χειροβομβίδες στην Εκάλη και στη Βούλα Αττικής, καθώς επίσης και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας.


Πιο συγκεκριμένα, στις 15 και 16 Απριλίου, μετά από σχετικό αίτημα άμεσης συνδρομής από την Ελληνική Αστυνομία, το προσωπικό του ΤΕΝΞ κλήθηκε και επελήφθη των εξής περιπτώσεων:


Στην Εκάλη, για την εξουδετέρωση ενός βλήματος όλμου των 81 χιλιοστών, γαλλικής προέλευσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο εντοπίστηκε κατά τις εργασίες κατασκευής φρεατίων αποχετεύσεως.


Στη Βούλα, για την εξουδετέρωση άλλου βλήματος όλμου των 81 χιλιοστών, επίσης του Β΄ ΠΠ, το οποίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανεγέρσεως οικοδομής.

Στη Σπερχειάδα Φθιώτιδος, για την εξουδετέρωση δύο χειροβομβίδων βρετανικής προελεύσεως του Β΄ ΠΠ, οι οποίες εντοπίστηκαν από ιδιώτη κατά τις εργασίες κατεδαφίσεως ιδιοκτήτου κατοικίας.


Μετά την εξουδετέρωση των προαναφερθέντων παλαιών εκρηκτικών πραγματοποιήθηκε έρευνα των περιβαλλόντων χώρων με τη χρήση ερευνητή ναρκών καθώς και από στρατιωτικό σκύλο ανιχνεύσεως εκρηκτικών υλών, χωρίς να ανευρεθούν άλλα ευρήματα και έτσι αποδόθηκαν στους χρήστες τους.


Λ.Σ.Μ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου