Τα φέσια του εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη


Κατ’ επανάληψη η στήλη του SECRET των Παραπολιτικών έχει ασχοληθεί με το μεγάλο «κανόνι» που «βάρεσε» πριν από μερικούς μήνες η εταιρεία Σελένα, συμφερόντων του εκδότη της «Δημοκρατίας» και της «Espresso», Γιάννη Φιλιππάκη.


Παρά το γεγονός ότι, λίγο πριν ανακοινωθεί η στάση πληρωμών, ο τελευταίος είχε φροντίσει να πουλήσει τις μετοχές του στην κ. Κορασίδη, στην πιάτσα αποτελεί κοινό μυστικό ότι πίσω από τη χρεοκοπημένη εταιρεία βρισκόταν ο κ. Φιλιππάκης, ο οποίος έβαλε σε μεγάλη περιπέτεια, εκτός από τους δεκάδες εργαζομένους, και τους προμηθευτές. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3200/10-05-2012, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σελένα Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία εμφανιζόταν ο Γιάννης Φιλιππάκης.


Μέχρι τα μέσα Μαΐου του 2014 οι 1.202 από τις μετοχές, συνολικής αξίας 60.100 ευρώ, ανήκαν στην εταιρεία Ανώνυμος Εταιρεία Συμβούλων και Στρατηγικού Σχεδιασμού Φινέας, εκπροσωπούμενη από τον τον κ. Γιάννη Φιλιππάκη, οι 700, συνολικής αξίας 35.000 ευρώ, στην κ. Δέσποινα Κορασίδη, διευθύνουσα σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, και οι 98, συνολικής αξίας 4.900 ευρώ, στον κ. Γιώργο Φιλιππάκη, αδερφό του Γιάννη Φιλιππάκη και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Φινέας Α.Ε. (ΦΕΚ 14168/17.12.2010).


Από τον Οκτώβριο του 2012, οπότε άρχισαν τα πρώτα επιχειρηματικά σύννεφα να εμφανίζονται στον ουρανό της Σελένα Εκδοτική Α.Ε., η εταιρεία άλλαξε μετοχική σύνθεση και διοικούνταν από το διοικητικό συμβούλιο με την παρακάτω σύνθεση (ΦΕΚ 12220/20.10.2012): Δέσποινα Κορασίδη του Κωνσταντίνου, εκδότρια, πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος, Ευαγγελία Κορασίδη του Κωνσταντίνου, μέλος Δ.Σ., και Μιχάλη Κατερινιό του Εμμανουήλ, μέλος Δ.Σ.


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ


Οι εργαζόμενοι, όπως και οι προμηθευτές, έχουν στραφεί ήδη εναντίον της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να καλύψουν μέρος από τη ζημιά που έχουν υποστεί. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε την Παρασκευή το SECRET, η επιχείρηση Σελένα έχει οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ προς το Δημόσιο αλλά και προς ασφαλιστικούς φορείς. Εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για τους ασυνεπείς επιχειρηματίες, όπως το πρώην αφεντικό της εν λόγω εκδοτικής επιχείρησης κ. Φιλιππάκης. Τέλος, το δικαστήριο, στη δίκη που θα γίνει στις 13 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πρέπει να εξετάσει, εκτός όλων των άλλων, και τις πολλές αλλαγές που επήλθαν στη σύνθεση των μελών του Δ.Σ. της συγκεκριμένης Α.Ε. Οπως και να 'χει πάντως, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ κάποιοι από τους εργαζομένους του ακόμη περιμένουν το δώρο Χριστουγέννων, εκείνος κάνει κυριλέ τραπέζια στο «Abreuvoir» και είναι θαμώνας σε ακριβά μαγαζιά όπως η «Ratka» και το «Διογένης», όπου κάθε άτομο με το... καλημέρα πληρώνει 150 ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Δικαίωμα συμμετοχής και σε ξένους στις άδειες των καναλιών


Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου


Ήρθε το "facebook των σκύλων" με 3500 μέλη!






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου