Αν ψάχνετε έναν αβίαστο τρόπο για να ξεφλουδίζετε τα αυγά σας, δοκιμάστε το παρακάτω τέχνασμα με την μαγειρική σόδα!... Η μαγειρική σόδα προσθέτει αλκαλικότητα στο νερό, η οποία θα κάνει τα κελύφη σκληρά και έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα αφαιρέσετε.
Τι θα χρειαστείτε
Αυγά
Κατσαρόλα με καπάκι
Νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
Τοποθετήστε τον επιθυμητό αριθμό αυγών σε μια κατσαρόλα. Τοποθετείστε κρύο νερό και σιγουρευτείτε ότι το νερό καλύπτει πλήρως τα αυγά.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό.
Αφήστε τα αυγά σε ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά.
Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν εντελώς πριν ξεκινήσετε το ξεφλούδισμα.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου