Μήνυμα Μέρκελ στα ελληνικά κόμματα: «Αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων»

Μήνυμα Μέρκελ στα ελληνικά κόμματα: «Αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων»

Ένα νέο μήνυμα-παρέμβαση εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έστειλε στα ελληνικά πολιτικά κόμματα και στους ψηφοφόρους η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.





Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα και επανέλαβε ξεκάθαρα και με σαφήνεια ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων». Με αυτές τις τρεις λέξεις η καγκελάριος της Γερμανίας κωδικοποίησε όλη την στρατηγική των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας: Η βοήθεια θα συνεχιστεί εφόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.



Αναφερόμενη στην πολιτική που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια η ΕΕ για να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.



Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ, επισήμανε η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη συνδυαστκά στην επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για επαναγορά ομολόγων και στις εκλογές στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.



«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακόμη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε οτι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου