Τι πρότεινε ο εισαγγελέας για την υπόθεση Κασιδιάρη

Τι πρότεινε ο εισαγγελέας για την υπόθεση Κασιδιάρη

Την ενοχή του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Ψαρρά και του διευθυντή αυτής Νικόλα Βουλέλη για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, ωστόσο ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη κάποιου. Συνεπώς, είπε, στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της εξύβρισης και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.



Για την πρώτη κατηγορία ο εισαγγελέας ανέφερε οτι οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο έκφρασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ, αναφερόμενος στην αντιποίηση αρχής και στα βασανιστήρια για τα οποία κάνει λόγο το δημοσίευμα, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε ότι ο Η. Κασιδιάρης δεν έχει καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα.



Όσον αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατά τον εισαγγελέα, το βίντεο περιέχει προσωπικές στιγμές του μηνυτή, που δεν ανάγονται στην πολιτική του δραστηριότητα, ενώ αποδέχτηκε τον ισχυρισμό Κασιδιάρη πως πρόκειται για αναπαράσταση ταινίας που διοργανώθηκε στο σπίτι του "για πλάκα".





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου