Υπουργείο Παιδείας: Μετεγγραφές φοιτητών για λόγους υγείας

Υπουργείο Παιδείας: Μετεγγραφές φοιτητών για λόγους υγείας

Μετεγγραφές για τους φοιτητές που δεν μπόρεσαν να μετεγγραφούν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στο τμήμα προτίμησής τους, για λόγους υγείας, λόγω υπέρβασης του ορίου 5%, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.





Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε απόφαση για τη μεταφορά θέσης όσων φοιτητών δεν μπόρεσαν να μετεγγραφούν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στο Τμήμα προτίμησής τους για λόγους υγείας, λόγω υπέρβασης του ορίου 5%.



Οι αιτούντες δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα του Πανεπιστημίου ή του

Τ.Ε.Ι., που ήταν η προτίμησή τους, προκειμένου να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής

τους, έως την 31η Ιανουαρίου 2015.



H διαδικασία υποβολής αίτησης μεταφοράς θέσης φοίτησης ορίζεται ως εξής:



1. Οι φοιτητές καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη Σχολή ή στο Τμήμα του Πανεπιστημίου ή του Τ.Ε.Ι., που ήταν η προτίμησή τους προκειμένου να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους, έως την 31η Ιανουαρίου 2015, συνοδευόμενη από:



α) πιστοποιητικό εγγραφής από το Τμήμα φοίτησής τους, στο οποίο θα αναγράφεται και ο τρόπος εισαγωγής τους σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5%. Το πιστοποιητικό αυτό χορηγείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου για τη συγκεκριμένη χρήση.



β) αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίου από το οποίο προκύπτει η επιλογή προτίμησης της αιτούμενης Σχολής/Τμήματος.



2. Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη η αίτηση της παραγράφου 1 υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.



3. Αφού διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, η Γραμματεία της Σχολής/Τμήματος υποδοχής ενημερώνει εντός δεκαημέρου το φοιτητή, ότι πρέπει να υποβάλει στη Σχολή/Τμήμα προέλευσής του, αίτηση διαγραφής και να προσκομίσει τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτής.



4. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της θέσης εισαγωγής, η Σχολή/Τμήμα υποδοχής αιτείται υπηρεσιακά την αποστολή του φακέλου του αιτούντος από τη Σχολή/Τμήμα προέλευσης, καθώς και τη βεβαίωση διαγραφής του.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου