ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ...



«Στόχος» του Παναγιώτη Βλαστού ήταν η πρόεδρος εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή και το είχε καταλάβει από τη στιγμή που ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, όπως...

προκύπτει από την κατάθεση της.


Τότε ο Παναγιώτης Βλαστός την είχε προειδοποιήσει «Εσένα σε σώζει η Αγία Παρασκευή» καθώς πίστευε ότι η δικαστής κατοικεί στην Αγία Παρασκευή και σε καλά φυλασσόμενο σημείο και όχι στο Χαλάνδρι αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καλαιτζή.


Όπως καταθέτει η δικαστής -στο σπίτι της οποίας τον Νοέμβριο του 2011 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός- δικηγόρος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση την είχε προειδοποιήσει ότι αποτελεί στόχο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.


Για απειλές κάνει λόγο στην κατάθεση της και η εισαγγελέας Λάρισας Σοφία Πετράκη, στο σπίτι της οποίας επίσης ο Παν. Βλαστός φέρεται να είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό. «Κατά την αποχώρησή μου από το κελί του, ανέφερε κάτι για το παιδί μου και τότε είχα αναρωτηθεί πως ο ως άνω κρατούμενος γνωρίζει την οικογενειακή μου κατάσταση» αναφέρει στην κατάθεσή της η εισαγγελική λειτουργός.


Η κατάθεση της προέδρου


Στην κατάθεση της η πρόεδρος Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, αναφέρει: «…Επαγγελματικά έχω ασχοληθεί με την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων μεγάλης δημοσιότητας. Η τελευταία ήταν αυτή του οργανωμένου εγκλήματος. Αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος, που ήταν στη δίκη με τους 20 κατηγορούμενους που έγινε στη φυλακές Κορυδαλλού. Ανάμεσά σε αυτούς ήταν και ο Παν. Βλαστός, Βασίλειος Στεφανάκος, Γεώργιος Τρομπούκης, Ιωάννης Σκαφτούρος, Ασπόστολος Πετράκης και άλλοι γνωστοί κακοποιοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Στη δίκη αυτή προήδρευσα, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση και επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές. Μάλιστα, σε μια από τις συνεδριάσεις, εντός της αιθούσης, ο Βλαστός Παναγιώτης όταν απαγγείλαμε την απόφαση, με απείλησε ευθέως λέγοντας μου «Εσάς η Αγία Παρασκευή σας ζώσει». Μου το είπε δυο φορές γιατί είχε την πεπλανημένη πεποίθηση ότι μένω στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο της περιοχής αυτής καλά φυλασσόμενο».


Η δικαστής καταθέτει ότι δέχονταν ανώνυμα τηλεφωνήματα στο σπίτι της και σε ένα από αυτά άκουσε μια φωνή να της λέει «goodbye». Αναφέρει ακόμη πως ο δικηγόρος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση την είχε προειδοποιήσει ότι έχει γίνει στόχος του Παν. Βλαστού. Καταθέτει χαρακτηριστικά: «Ενώ είχε εκδοθεί η απόφαση στις αρχές του μήνα Απριλίου, την επισκέφθηκε στο γραφείο της δικηγόρος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση και μου «βουρκωμένα μάτια» - όπως λέει – της είπε: «κ. Πρόεδρε να προσέχετε πολύ γιατί σας έχει στοχοποιήσει ο Βλαστός».


Η κατάθεση του δικηγόρου


Στην κατάθεσή του ο δικηγόρος που είχε προειδοποιήσει την κυρία Καλαϊτζή αναφέρει πως η απόφαση που είχε εκδώσει το δικαστήριο στο οποίο προήδρευε η πρόεδρος Εφετών (για την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου) ήταν άδικη «και είχε αγανακτήσει πολλούς κατηγορούμενους». Όπως καταθέτει ο δικηγόρος: «Είχαν γίνει πολλές συζητήσεις και φοβερά παράπονα και θεώρησα σκόπιμο να πω στην κ. Καλαϊτζή, πρόεδρο του δικαστηρίου, ότι η απόφασή της ήταν άδικη και ότι γενικά επειδή άνθρωποι σε άδικες αποφάσεις αντιδρούν και εξαγριώνονται να είναι προσεκτική και να ξανασκεφτεί την απόφαση που είχα εκδοθεί».


Η ανώνυμη επιστολή


Την ίδια ώρα, επτά άτομα κατονομάστηκαν σε ανώνυμη επιστολή που έφτασε στα χέρια των διωκτικών αρχών, σε λευκό φάκελο με αποστολέα «Φίλακας Άγγελος Κόρινθος», στην οποία ο άγνωστος αποστολέας αναφερόταν προφανέστατα στην έκρηξη σε βάρος της Πρόεδρου Εφετών.

Η ανορθόγραφη επιστολή, που κάνει λόγο για τις σχέσεις της Π. Καρπούζου με τον Βλαστό, ανέφερε: «Ήμουνα πολλά χρόνια φιλακή στα Χανιά Τρίκαλα Λάρισα Κέκρυρα. Γνώρισα όλα τα μεγάλα κεφάλια. Βγίκα στιν κοινονία πέρυση τέτοιο καιρό. πριν βγω μου είπε ένας φίλος για ένα μεγάλο κεφάλι τον φηλακον που ήθελε να κάψη μια πουτάνα δικαστίνα που τον έκαψε και τελικά πέρισι την τίναξε το σπίτι στον αέρα στο Χαλαντρ.


Αυτοί που το έκαναν είναι στο Πεδίο Άρεος. Έχουν ένα παρκικ το έχει ο Γιώργος με το γυο του τον Ηλία με τιλέφονα ΧΧΧΧΧΧΧ και ΧΧΧΧΧΧΧΧ. Είχαν μαζί τους τον Μοχαμεττο Σιδερα που έμενε στο Χαλάντρι με τηλέφονο ΧΧΧ έναν στρατιωτικό που τον έλεγαν Χρήστο με το τιλέφωνο του ΧΧΧΧΧΧ και μια γκόμενα που κάνει βίζιτες και τον καλήπτει ότη φτιάχνει νύχια. Έμενε δίπλα στο σπίτι της δικαστίνας και ήταν γκόμενα του μεγάλου.


Αυτήν η γκόμενα τη λένε Καρπούζα. Τον επισκεπτόταν στης φιλακές τον μεγάλο και του έκανε θελήματα όλα αυτήν άμα την κοιτάξεται καλά θα δήτε ακόμα περισσότερα για τα χρήματα.


Το δέμα που έβαλαν στο Χαλάντρι στη δικαστίνα το πήραν από τη Θήβα από τον τοκογλύφο και μπράβο τον Κώστα».


Η κατάθεση της εισαγγελικής λειτουργού


Στην κατάθεσή της η εισαγγελέας Λάρισας, Σοφία Πετράκη αναφέρεται στη συμπεριφορά του Παναγιώτη Βλαστού όταν τον επισκέφτηκε στις φυλακές Τρικάλων για να του ανακοινώσει την προφυλάκισή του για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο.


Καταθέτει η εισαγγελέας: «Κατά τη διαδικασία άσκησης ποινικής δίωξης και της απαγγελίας της κατηγορίας, ο Π. Βλαστός μετ' επιτάσεως ενώπιον τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων μου ζήτησε το λόγο της παραπομπής του στο νοσοκομείο, απαιτώντας από εμένα να διατάξω τη μεταγωγή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα καθόσον ήταν τραυματισμένος. Του ανέφερα ότι δεν ήμουν αρμόδια να παραγγείλω τη μεταγωγή του καθόσον η αρμοδιότητα αυτή σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ανήκει το διευθυντή των φυλακών. Κατά τη διαδικασία ο κρατούμενος επέδειξε προκλητική συμπεριφορά που ενείχε τα στοιχεία της εξύβρισης και της απειλής προς το πρόσωπό μου. Δεν έδωσα συνέχεια στο περιστατικό. Διότι κατ' ουσία έπραττα σύμφωνα με το καθήκον μου. Δε θυμάμαι τις ακριβείς φράσεις που χρησιμοποίησε. Το μόνο που θυμήθηκα ήταν ότι μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του και κατά τν αποχώρησή μου από το κελί του, ανέφερε κάτι για το παιδί μου και τότε είχα αναρωτηθεί πως ο ως άνω κρατούμενος γνωρίζει την οικογενειακή μου κατάσταση. Κατά τη διαδικασία τα γνωμοδότησης για την επιβολή ή μη προσωρινής κράτησης δεν υπήρξε άσχημη συμπεριφορά απέναντί μου».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου