Διχασμένοι οι επενδυτές από τις αποφάσεις του Eurogroup

Διχασμένοι οι επενδυτές από τις αποφάσεις του Eurogroup

Το 2013 τα χρήματα για τις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών ήταν λίγα και αποτελούσαν το τέλειο επενδυτικό story

«Το 2013 τα χρήματα για τις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών ήταν λίγα και αποτελούσαν το τέλειο επενδυτικό story. Ύστερα πέρασαν τον έλεγχο από την Blackrock και πέρυσι την Άνοιξη προχώρησαν σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου.



Πάλι αποτελούσαν το τέλειο επενδυτικό story. Από το φθινόπωρο του 2014 και αφού έχουν περάσει δυο stress tests και το ΑΕΠ σταθεροποιείται κανένας επενδυτής δεν τις θέλει λόγω και του πολιτικού ρίσκου» , λέει έμπειρος διαχειριστής ο οποίος συμπληρώνει πως αυτοί που ξεπουλούν είναι hedge funds κερδοσκόποι που αποχωρούν δίνοντας την θέση τους σε μακροπρόθεσμα κεφάλαια, όπως το Capital στην Τράπεζα Πειραιώς και το Wellington στην Αlpha Bank.



Χθες ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 5,38% χάνοντας πάλι όλα σχεδόν τα κέρδη που είχε κατακτήσει μέσα σε 5 συνεδριάσεις. Σε διάστημα ενός μηνός οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν απώλειες μεταξύ 15-20% ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες ε μετοχές όπως ΓΕΚ- Ελλάκτωρ – MIG κ.α.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου