Τα μηνύματα των πολιτικών για τον Μαραθώνιο

Τα μηνύματα των πολιτικών για τον Μαραθώνιο

Μεγάλη η συμμετοχή στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από τον Τύμβο Μαραθώνα και τελείωσε στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ανάμεσα στους 35.000 δρομείς και τους 55.000 συνοδούς τους, το «παρών» έδωσαν άνθρωποι και από την πολιτική ζωή της χώρας. Από τη διοργάνωση δεν έλειψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Μεταξύ των πολιτικών που φόρεσαν τα αθλητικά τους παπούτσια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε το «παρών» στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τα μηνύματα των πολιτικών για τον Μαραθώνιο





«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι μια μεγάλη γιορτή για όλους και έχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των Μαραθωνίων. Είναι γιορτή και για μας τους ερασιτέχνες δρομείς και τρέχουμε για να ευχαριστηθούμε την άθληση. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και για μας που δεν έχουμε πολύ χρόνο για να γυμνασθούμε, ήταν μια σπουδαία ευκαιρία», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που δοκίμασε τις δυνάμεις του στον αγώνα των 5ο χλμ.



Τη διαδρομή των 10 χλμ της μόλις τερμάτισε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε: «Μια συμβολική μέρα η σημερινή που δείχνει ότι ο Έλληνας έχει κουλτούρα και ότι οι Έλληνες δεν τα παρατάνε ποτέ».



Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε: «Μια οργάνωση που προβάλλει την Αθήνα, την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Εμείς ως υπουργείο στηρίζουμε κάθε χρόνο αυτή την οργάνωση. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι μία φοβερή ευκαιρία τον Νοέμβριο να έρθει κόσμος στην Αθήνα, να αποκτήσει ζωή η πόλη».



«Σπουδαίο γεγονός που σημαίνει δημοκρατία και πολιτισμός» χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Πρόκειται για έναν αγώνα που στέλνει στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα το πανανθρώπινο μήνυμα της προσπάθειας, της συμμετοχής, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, ηλικίας στον αγώνα τον καλό», σημείωσε



«Είναι μια μεγάλη γιορτή για την Αθήνα» είπε ο δήμαρχος της Αθήνας για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, Γιώργος Καμίνης. «Ο Μαραθώνιος έχει γίνει θεσμός πλέον για την πρωτεύουσα».

















Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου